Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Počeo je zagrebački Pizza festival, Mrs.Fogg, Al Dente i Marko Palfi imaju najbolje pizze

pizza

Zagrebački Pizza Festival, ove godine smješten na Strossmayerovom trgu, očekivano je izazvao ogroman interes javnosti i prije službenog otvorenja. Između kućica već u četvrtak rano popodne gotovo da nije bilo mjesta.  Rezultat je to lansjkog eksperimentalnog prvog festivala koji se bio veliki hit, kao i pametnijeg odabira datuma, taman prije seobe Zagrepčana na obalu.

Ovoga puta je i broj izlagača veći, pa su tako na festival došle i neke od ponajboljih pizzerija u Zagrebu poput Mrs. Fogg i Al Dentea, očito ohrabrene uspjehom prvog festivala. Probali smo nekoliko pizza, među kojima bi moglo biti nekoliko sigurnih hitova. Definitivno nas je najviše impresionirala Mrs. Fogg pizza iz pleha, nešto poput rafinirane kućne pravokutne pizze. Njihove su pizze propisno hrskave na dnu, s raznim sastojcima poput slanine, skute ili feferona koji odlično dižu intenzitet.

pizza-mortadela

Al Denteova canotto pizza je standardno fantastična, pogotovo mortadela i pistacija koja prelazi u ozbiljnu gastronomiju. Pizza s možda i najboljim tijestom je ona Marka Palfija koja je nastala kao kolaboracija s ambicioznim slovenskim pizzajolom. Njihove su pizze bogate, s gustim tijestom, koje je istodobno prozračno i lagano, a na njih stavljaju dodatke poput mortadele i svježih tartufa.

pizza-festival

Zadarski Poma Food Boutique radi prilično dobre sourdough focaccie, kao i ukusne sezonski pogođene koktele, dok je Melkior Bašić na festival došao s različitim tjesteninama. Beg’s, jedna od prošlogodišnjih senzacija, je za festival pripremio neke od najoriginalnijih pizza poput one sa lososom i avokadom. Pizza Festival nudi i deserte Brioche i zanatske sladoledarnice Pri Suncu koje toplo preporučujemo.

pizza-mrs-fogg

Izbor pića je tek korektan. Sudeći prema interesu publike i prije službenog otvorenja, opuštenoj, veseloj i pozitivnoj atmosferi, i ovogodišnji festival pizze u znaku talijanske fešte, mogao bi biti jedno od najpopuarnijih mjesta u sljedećih deset dana u Zagrebu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.