Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Britancu sada možete naručiti Monicu Bellucci, Carlu Bruni, Sophiu Loren, Madonnu i Erosa Ramazzottija

passione

Ovih je dana u Ilici 67 otvorena pizzeria La Passione. Terasa La Passione Pizza and Bara nalazi se na samom Britanskom trgu, kraj tržnice. La Passione peče šesnaest napoletana, koje su podijeljene na Gourmet i Old School sekcije. Gourmet pizze koštaju između 11, 5 i 15 eura, a Old School pizze između 7,5 i 9 eura.

Tu su još i tri salate, nekoliko panuozza, tri plate i četiri deserta. Izbor vina dosta je solidan. Osobito nas je razveselio Pieropanov Soave, a lista sadrži i Benvenuti vina, Matoševića, Korlat, Tomića, Montesa… Najzanimljivija su imena pizza i drugih jela.

Jelovnik otvara pizza Monica Belluci sa San Marzano rajčicama, kremom od pistacija, mrvljenim pistacijama, svježim bosiljkom i grana padanom. Carla Bruni sadrži pesto genovese i burratu, a Sophia Loren kremu od tartufa, fior di latte, kozice i češnjak. Madonna obiluje sirom i pancetom, a Eros Ramazzotti može se pohvaliti bresaolom i čilijem. Zanimljivo je da je soparnik nazvan po Stradivariju. Štrudl od sira zove se, vjerovali ili ne, Galileo. Passione je svakako zabavni dodatak zagrebačkoj sceni pizzeria. Šteta je, međutim, što koriste sastojke poput kreme od tartufa i kreme od balsamica, koji kvare i najbolje ispečenu pizzu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.