Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jučer je u Batku na Kajzerici održana zanimljiva radionica posvećena pairingu vina i čokolade 

batak-cokolade-vino

Zagrebačka Victus grupa i belgijski čokoladni brend  Belcolade jučer su u Batku na Remetinečkoj organizirali interesantan masterclass slaganja vina i čokolade. Victus grupa najveća je hrvatska restoranska tvrtka, koja, među ostalim, posjeduje lance Batak i Torterie Macaron.

batak-cokolade-vino-1

Prezentaciju je vodila Katya Hariskova  iz Puratosa, internacionalne korporacije koja je vlasnik Belcoladea, a cijeli su događaj organizirali Ivica Robić, direktor proizvodnje i razvoja Victus grupe i Filip Zlatar, voditelj razvoja Puratosa za Hrvatsku.

Na prezentaciju je došlo dosta profesionalaca iz restoranske industrije, uključujući legendarnog slavonskog chefa Tomicu Đukića koji kuha u restoranu vinarije Josić. Radionica je počela 80-postotnom čokoladom Organic Noir od kakaovca iz Ugande, uz koju se točio Chardonnay vinarije Miklaušić. Slijedila je 64-postotna čokolada Organic Noir iz Kostarike, uz Frankovku vinarije Romić.

batak-cokolade-vino-2

Uz Belcoladeovu bijelu čokoladu točio se klasični Dingač Vedrana Kiridžije, a uz Selection Amber, bijelu čokoladu sa slanim karamelom, briljantni, zaista raskošni Traminac Principovac Iločkih podruma. Naposljetku uz posebni čokoladni kolač Torterie Macaron s oznakom Limited Edition, posluživao se Škrlet  iz izborne berbe vinarije Romić.

Slaganje čokolade i vina u Hrvatskoj nije osobito  uobičajeno. Događaji poput jučerašnje radionice svakako šire kulturu wine pairinga na našoj gastronomskoj sceni.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.