Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tomaž Kavčič i njegov restoran Pri Lojzetu u Dvorcu Zemono postali su prvi regionalni ambasadori šampanjske kuće Krug 

kavcic-krug

Jučer je na svojim društevnim profilima slovenski chef Tomaž Kavčič objavio da je postao prvi slovenski, ujedno i prvi regionalni ambasador Kruga, jedne od najboljih šampanjskih kuća. Ovo priznanje dodatno osnažuje Kavčičev brend koji od 2020. godine ima jednu Michelinovu zvjezdicu u restoranu Pri Lojzetu u Dvorcu Zemono i uživa veliku popularnost među publikom koja bukira gotovo sve slobodne termine. Spektakularno uređeni restoran koji se bavi ambicioznom kreativnom kuhinjom, još je prije dvije godine točio Krug na čaše, vrlo vjerojatno jedini u ovom dijelu svijeta (krug je na čaše u svom zagrebačkom bistrou Jadranka točila i MIVA, ali oni su distributeri Kruga). 

zemono-krug

Krug za svoje ambasadore kaže da su skupina kreativnih chefova iz 25 zemalja, koji ukupno imaju 75 Michelinovih zvjezdica, i koji “razumiju Krugove vrijednosti, obvezu kvalitete i imaju neustrašivi duh”. Jedan od zanimljivijih projekata koji je okupio sve ambasadore je svakako mala knjižica recepata u kojoj je svaki od chefova dobio zadatak upariti razne Krugove šampanjce s jelima od riže kako bi ih kuharski entuzijasti mogli replicirati kod kuće.

zemono-sir-kavcic
zemono-raviol

Jedan od zanimljivijih recepata u knjižici je onaj chefa Konstantina Filippoua iz istoimenog bečkog restorana s dvije zvjezdice. Chef Filippou je pripremio jezersku zlatovčicu (lat. Salvelinus alpinus ili Arctic char) s kukuljicama, artičokama, garumom i rižom i upario jelo s Krug Grande Cuveeom. Status ambasadora Kruga svakako će ojačati status Kavčičeva restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.