Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAT U UKRAJINI Braća Berezutski zatvorila su Twins Garden, vjerojatno najbolji restoran u Rusiji

twins-garden

Braća blizanci Sergej i Ivan Berezutski objavili su na svom Instagram profilu da su u utorak poslužili posljednju večeru u restoranu Twins Garden.

Braća Berezutski spadaju među najvažnije chefove nove ruske kuhinje. Twins Garden dobio je dvije Michelinove zvjezdice u prvom Michelinovom vodiču objavljenom u Rusiji 2021. Njihov je restoran bio međunarodna referenca za vrhunsko kreativno kuhanje.

Restoran je bio poznat po moćnom talentiranom timu, trebali su gostovati i na lanjskom Weekend Food Festivalu u Rovinju. No, kao što smo nedavno pisali na Kultu Plave Kamenice, vrhunska restoranska industrija ne može dugoročno živjeti u autokracijama i diktaturama (Kina je i u tome planeta za sebe).

Putinova invazija na Ukrajinu, koja je izazvala krvavi, komplicirani vjerojatno dugotrajni rat, eliminirala je Moskvu i Sankt Petersburg s liste turističkih destinacija. Nitko više ne putuje u Rusiju da bi razgledavao znamenitosti i uživao u restoranima. A bez međunarodne klijentele restorani poput Twins Gardena nemaju od čega živjeti. 

Nema sumnje da će dokazani talent braći Berezutski donijeti druge angažmane, zasad nisu objavili planove.  Na Instagramu su napisali: “Dragi prijatelji! Vrijeme prolazi, sve se mijenja, mijenja se svijet oko nas, mijenjamo se mi sami, mijenjaju se naši ciljevi i želje. Prije šest godina sanjali smo da napravimo restoran, nastao je Twins Garden. To je bilo moguće zahvaljujući našem divnom timu, njihovoj profesionalnosti i predanosti. Naš tim je u ovaj restoran uložio ne samo sav svoj trud, već i djelić svoje duše. Sa sigurnošću možemo reći da je naš Twins Garden stvoren sa srcem. I sretni smo što smo zajedno uspjeli ostvariti najbolji projekt u našim životima. Ali vrijeme je da krenemo dalje i nastavimo rasti. Vrijeme je da postavimo nove ciljeve, sanjami o novim horizontima i krenemo naprijed. Uostalom, život je takav. Danas nam je posljednji dan kuhanja u Twins Gardenu. Što je sljedeće? Imamo mnogo ideja i projekata. A kad dođe vrijeme, sve ćemo vam reći. U međuvremenu, iskreno zahvaljujemo našem timu, našem investitoru Alekseju Repiku i našim dragim gostima koji su ovo omogućili. HVALA! Vidimo se uskoro !”

I dok se svjetski gastro mediji od Twins Gardena opraštaju listama njihovih najpoznatijih jela i sentimentalnim sjećanjima, ni ta melodrama ni učtivi, optimistični statusi beaće Berezutski ne mogu sakriti gadnu istinu: nova ruska kultura hrane skupa sa stotinama talentiranih chefova, samo je još jedna ruska vrijednost koju će uništiti Vladimir Putin i njegova politika. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.