Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Separe u klubovima košta dvije boce žestokog pića: troše li klinci previše?

klub-klubovi

U zagrebačkim noćnim klubovima rezervacija stola košta jednu bocu stranog jakog pića, a rezervacija separea dvije boce. Separe, znači, košta minimalno 200 do 250 eura, budući da se cijene boca načelno kreću između 90 i 150 eura: Absolut votka je primjerice jeftinija, a Beluga skuplja. Uz dvije boce pića negdje se dobivaju, a negdje posebno naručuju sokovi, tonici ili kole.

Što znači da izlazak u noćni klub u Zagrebu, bez taksija i bez hrane prije clubbinga, grupu od šest ili sedam gimnazijalki u startu košta više od tristo eura. S hranom prije clubbinga ovaj se iznos penje na minimalno petsto do šesto eura, ili stotinjak eura po osobi.

Budući da velik dio klupskih gostiju čine klinci, dakle stariji gimnazijalci i studenti, koji uglavnom ne zarađuju, postavlja se pitanje da li klinci u Zagrebu previše troše. Jer, 50 do 100 eura za večernji izlazak definitivno nije malo u zemlji koja ne spada među prvih petnaest u Europi po kupovnoj moći.

Iduća pitanja odnose se, naravno, na formiranje potrošačkih navika, odnosu prema vrijednosti novca i niz drugih važnih stvari, o kojima se na ovom prostoru ne može govoriti. No, činjenica je da su zagrebački klubovi vikendom puni vrlo mladih ljudi, koji plaćaju 200 do 300 eura samo za rezervaciju separea.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.