Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Matsu se polako ali sigurno priprema postati prvi veliki hrvatski fusion lanac, a njihov losos teriyaki je instantni hit

matsu

Matsu u Domobranskoj ulici, otvoren prije mjesec dana, prototip je uspješnog vođenja kvartovskih restorana. Ambijent je iznimno precizno prilagođen poslovnom ili brzom ručku, a u večernje sate restoran postaje mjesto za izlaske.

Jelovnik je profesionalan: nekoliko gyoza, sushija, zatim red rolica, bao bunsa i glavnih jela poput brancina u panko mrvicama, curryija i woka s različitim dodacima. Najveća atrakcija su svakako cijene, gotovo ništa nije skuplje od 11 eura, što naravno Matsu čini popularnim među raznolikom publikom.

Međutim, ništa od toga ne bi bilo od važnosti da hrana nije dobra, kao što jest. Gotovo sve što smo probali u srijedu navečer bilo je dobro do vrlo dobro. Sasvim sigurno je da će najveći hit biti teriyaki losos mariniran u miso pasti pa potom glaziran teriyaki umakom s izdašnim prilogom riže i wok povrća. Nevjerojatno je da ovo jelo koje je sasvim dovoljno za jednu osobu stoji desetak eura. Svakako treba izdvojiti i precizno napravljeni curry, kao i solidne gyoze te vrlo dobar sushi s plavom tunom.

Kuhanje u Matsu je neobično kompetentno s obzirom na to koliko je Zagreb trenutno preplavljen azijskim restoranima. Kokteli  barmena Filipa Lipnika opravdavaju postavljene standarde.

Kad bi Matsu otvorio u Rijeci vrlo vjerojatno bi bio najbolji azijski restoran u povijesti grada, što i nije nemoguće prema najavi vodstva restorana. Matsu ima dugoročne planove, a sljedeće lokacije su Buzin i Zadar, a zatim i ostatak obale. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.