Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovoga tjedna ponovo se otvara Zlatna školjka u Martićevoj, jedan od najpopularnijih kvartovskih restorana u Zagrebu

Poslije tromjesečnog preuređenja Zlatna školjka otvorit će se ovoga tjedna, najvjerojatnije sutra 22. ožujka. Zlatna školjka u Martićevoj, jedan od najomiljenijih zagrebačkih susjedskih restorana, zatvorila se na Badnjak. Zlatna školjka promijenila je vlasnika.

Novi je vlasnik Frane Bosnić, ugledni ugostitelj veteran i otac jednog od vlasnika Fisherije. Meni nove Zlatne školjke značajno je opsežniji od menija stare Školjke, koji se dugo nije mijenjao. Nova Zlatna školjka nudit će, među ostalim, dvije cjenovne kategorije oborite ribe, školjke, škampe i jastoge. Zanimljivo je, ali i logično, da se na meniju nalazi kolekcija hrvatskih odležanih steakova: vlasnik uspješnog brenda The Meat nedavno je ušao u vlasničku strukturu Fisherije. Zlatna školjka na novom je meniju zadržala više starih favorita, poput zaista legendarnog bakalara i gavuna. Nadajmo se da će se među dnevnim ribljim jelima često nalaziti srdele i inćuni, koji su bili bitan dio identiteta stare verzije Zlatne školjke.

Cijene su umjerene: bijela riba košta između 60 i 75 eura po kilogramu, cijene niza jela s tjesteninom i rižom kreće se između 11 i 14 eura. Vinska lista bitno je bogatija nego ranije: ona sadrži čak i kultni grk Križ, a svakako treba istaknuti Korakov Crni pinot i Sauvignon, Allegrinijev Soave, Marquis de Riscalovu Reservu ali i Fakinovu Malvaziju, čija je lanjska berba izvrsna. Ako Zlatna školjka zadrži kvartovske posjetitelje i privuče nove goste, moći će se govoriti o ozbiljnom uspjehu najnovije inkarnacije ovog popularnog restorana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.