Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Amal i George Clooney u Provansi počinju uzgajati organsko povrće za lokalne škole

amal-george-clooney

Amal i George Clooney objavili su novi projekt, koji bi mogao postaviti nove standarde za holivudsku aristokraciju. Clooneyevi su prije nekoliko godina u Provansi, u općini Brignoles u regiji Var poznatoj po roseima, kupili staru vilu s vinogradima, Domaine du Canadel.

domaine-canadel-2

Na sat i pol vožnje od St Tropeza, postali su susjedi svojim prijateljima Angelini Jolie i Bradu Pittu, koji su na 55 hektara provansalskog imanja Miraval proizvodili jedan od najboljih rosea na svijetu (sada je to sve upitno jer izgleda da je Angelina prodala svoje odjele ruskom oligarhu i Brad bi mogao izgubiti utjecaj u vinariji).

Umjesto da se fokusiraju na proizvodnju fancy vina, Clooneyevi su se uključili u osnivanje općinske farme. Kako je objavljeno u reportaži francuske televizije TF1, proizvodit će organsko povrće s kojim će snabdijevati školske kuhinje u Brignolesu, kako bi djeca dobila zdravu lokalnu hranu. Projekt je potvrdio gradonačelnik Didier Bremont, koji kaže da će proizvodnja početi za nekoliko tjedana. 

domaine-canadel

Clooney se odlučio uključiti u osnivanje lokalne farme prošlog ljeta na jednoj večeri s gradonačelnikom. Glumac je rekao da želi učiniti nešto konkretno za zajednicu i na kraju su se dogovorili oko proizvodnje organskog povrća. Dvije godine ranije Amal i George Clooney donirali su 20 tisuća eura za obnovu susjednog mjesta nakon poplave. Mještani razmišljaju da im zahvale bijelim natpisom Brignoleywood na brdima grada. 

domaine-canadel-1

Domaine du Canadel proteže se na 172 hektara od kojih su osam hektara vinogradi iz dolazi grožđe za rose. Cijena imanja je osam milijuna eura. Canadelovi vrtovi iz 18. stoljeća među najljepšima su u Provansi. U njima su bazen, teniski teren, igralište za boćanje, jezero, maslinik, polje lavande i šuma. Regija Var vodeći je svjetski proizvođač ružičastih vina, s četiri najpoznatije apelacije: Vins de Bandol, Côtes de Provence, Coteaux Varois en Provence i Coteaux d’Aix-en-Provence. Luksuzni konglomerat LVMH, vlasnici Louis Vuittona, Dom Perignona, Moet et Chandona, Kruga itd, 2019. u Varu je kupio Château Galoupet s 69 hektara vinograda s pogledom na otoke. U istom području uz Brada Pitta vinograde ima i George Lucas, koji je 2017. kupio  Château Margüi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.