Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Franck preuzima legendarni zagrebački kafić Charlie

eterovic-charlie-g

Iza preuređenja jednog od najkultnijih zagrebačkih kafića, Charliea Gajevoj ulici, koje se već više od tjedan dana odvija iza zatvorenih vrata i izloga oblijepljenim plakatima koji najavljuju “specialty coffee”, stoji kako doznajemo iz pouzdanih izvora, tvornica kave Franck d.d.

Čini se da je obitelj Artuković nakon dugogodišnjih pregovora o ulasku u vlasničku strukturu kafića koji je tijekom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća postao sinonim za zagrebačku špicu, napokon postigla dogovor s nasljednicima poznatog Dinamovog nogometaša Mirka Brauna te da na proljeće namjeravaju pod istim imenom, poštujući tako tradiciju lokala, ali u poprilično preuređenom unutarnjem prostoru i s novom terasom, nastaviti širiti svoje poslovanje u užem gradskom središtu. Tijekom protekle godine otvorili su, naime, Franck Experience Store u Teslinoj ulici, a ulazak u partnerski odnos s jednim ovako tradicijom bogatim ugostiteljskim objektom kao što je to Charlie, logičan je slijed njihovih aktivnosti započetih povodom 130. godišnjice osnutka tvornice.

Ovo je sasvim sigurno dobra vijest za sve aktere posredno i neposredno uključene u ovaj dogovor jer će obitelj Braun na ovaj način dobiti nužno potrebnog partnera u svojim daljnjim nastojanjima da održe i unaprijede obiteljski posao koji je posljednjih godina iz raznih razloga poprilično patio, Franck d.d. je dobio idealnu lokaciju za promociju i prodaju svojih proizvoda, ali i dobar marketing za cjelokupni brand, a grad Zagreb i svi njegovi građani zadržali su jedan od simbola grada i dio svoje povijesti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.