Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NE PREPORUČUJEMO Tsingtao spring rollsi, koji koštaju sedam eura za 60 rolica, jednako su grozni koliko su jeftini

tsingtao-spring-rolls-g

Neki smo dan u zamrzivaču Konzuma na Kvatriću vidjeli velike kutije spring rollsa Tsingtao. Nismo mogli vjerovati cijeni: oko sedam eura za 900 grama, raspoređenih na čak 60 rolica. Morali smo kupiti i provjeriti kako 60 rolica može koštati nešto manje od 60 kuna.

Spring rollse punjene povrćem stavili smo u pola litre suncokretova ulja zagrijanog na oko 180 stupnjeva. Za četiri minute bili su zlatnosmeđi. Odmastili smo ih na par slojeva  kuhinjskog papira i poslužili uz tamari, limetu i čili. Nismo, nažalost, imali svježi korijander. Spring rollsi Tsingtao bilo su savršeno hrskavi. Ali okus je katastrofalan. Prvo, u njima gotovo da nema punjenja. Između razmjerno debelog tijesta nalaze se možda gram illi dva nekog kupusa i jedan do dva miligrama  mrkve, valjda zbog boje. Riječ je, dakle, o čistom tijestu, koje bi se moglo zvati kroketi a ne spring rollsi.

tsingtao-spring-rolls

Drugo, tijesto jest hrskavo izvana, ali nema onu specifičnu teksturu kao kod pravih kineskih spring rollsa. Treće, spring rollsi Tsingtao potpuno su nezačinjeni. Riječ je o jednom od najbezveznijih  proizvoda iz zamrzivača naših supermarketa, ionako prepuniih suvišne i veoma loše hrane. Spring Rollsi Tsingtao jednako su grozni koliko su i jeftini.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.