Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VLADAVINA GLUPOSTI NA MARKOVU TRGU Vlada želi narediti da nedjeljom jedemo stari kruh

pekarnica

Vlada u Sabor, na drugo čitanje, šalje novi tekst Zakona o trgovini, koji bi trebao stupiti na snagu 1. srpnja. Osim što predlaže zatvaranje svih trgovina nedjeljom, Vlada je u aktualnu verziju Zakona uvrstila i zabranu rada pekarnicama.

Prema Vladinom prijedlogu, trgovine će smjeti raditi 16 nedjelja u godini. Ovaj je zakon štetna budalaština iz više razloga.

Prvo, ni jedna razumna, demoratska vlast ne bi vam smjela zabraniti da radite ako vi to želite. U nekim europskim zemljama postoji zabrana rada nedjeljom, ali je ta zabrana posljedica starih običaja, kakvi nisu tipični za Hrvatsku.

Drugo, osobna potrošnja jedan je od glavnih generatora rasta BDP-a. Zabrana rada nedjeljom izravno ugrožava rast BDP-a. Posebno je tragikomično da je Vlada u novoj verziji Zakona odlučila zabraniti rad čak i pekarnicama. Što može značiti dvije stvari. Prvo, Vlada nas tjera da jedemo stari kruh, baš kao i u komunizmu kad se nije smjelo raditi nedjeljom. Drugo, Vlada pokušava potaknuti naše kulinarske vještine, pa nas želi natjerati da nedjeljom sami pečemo kruh.

U svakom slučaju, zabrana rada nedjeljom jedan je od težih iskaza vladavine birokratsko politikantske gluposti na Markovu trgu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.