Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zadarski Skoblar jedna je od najboljih konoba na cijelom Jadranu

Konoba Skoblar uvjerljivo je najbolji zadarski restoran, ne računajući Tianov ljetni pop up u Falkensteineru. Skoblar je istodobno jedna od tri ili četiri najbolje konobe na cijelom Jadranu Evo zašto.

Danas smo u Konobi Skoblar, preko puta Providurove palače gdje se održavao vinski festival Atrox Edition, jeli genijalne masne skuše s roštilja i ultrajodirane male trilje. Sve su ribe bile savršeno, sočno pečene, s jakim čistim okusima. Uz ribe smo dobili odličnu, tamnozelenu blitvu s krumpirom, bez tragova češnjaka jer smo tako tražili.

Ribe su servirane na vrućim tanjurima, što je rijetkost i u puno pretencioznijim restoranima. Za predjelo smo naručili višku pogaču, koja ispunjava želje svakog obožavatelja krušnog tijesta, ali istodobno zadržava snažne okuse inćuna i kapara. Osim svega ovoga, Skoblar je danas na crnoj ploči reklamirao tingul, brudet od morskog pasa, srdele, lešo govedinu, tripice i pečenice.

Uz ručak smo popili butelju veoma solidnog Degarra pošipa, a zatim ispravno natočeni Talisker. Tko pobogu misli da konobe moraju držati samo kućno bijelo i crno vino i metanolne domaće rakije kao što to rade splitske konobe? 

Izvrstan ručak u Skoblaru platili smo 56 eura. restoran je častio malt whiskyjem. Prije četiri mjeseca u Skoblaru smo ručali možda najbolje srdele u Hrvatskoj unatrag par godina.

I danas i prije četiri mjeseca došli smo nenajavljeni, što znači da Skoblar kontinuirano i za sve goste kuha zaista uzorno dobro. Skoblar je idealnotipski primjer konobe na moru. Kad bi Jadran imao pedesetak Skoblara, Hrvatska bi postala uistinu ozbiljna gastronomska destinacija s puno lokalnog štiha.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.