Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nema više legendarnog  Kulina Galović. U boljim vremenima Galović je proizvodio kulenovu seku Kolinda

galovic-kulin

U Ilici 154 dugo se godina nalazila trgovina s Galovićevim kulenima, slaninama i kulenovim sekama. Dapače, tvrtka Kulin Galović bila je registrirana na adresi Ilica 154 u Zagrebu. Danas smo u Ilici 154 u lokalu gdje se nalazio Kulin Galović, ugledali natpis Panonis.

Panonis je tvrtka iz Slavonskog Broda, koja se bavi proizvodnjom kulena i drugih slavonskih delikatesa; asortiman dućana preko puta Trga Franje Tuđmana nije se, dakle, promijenio. Otišli smo na web, da bi vidjeli što se desilo s Kulinom Galović. Na Fininfu piše da je tvrtka otišla u stečaj i da je izbrisana.

Tomislav Galović iz Slavonskog Broda bio je prvi veliki privatni proizvođač kulena i njegov najglasniji promotor. Galović je svojedobno proizvodio oko 7000 kulena godišnje, a u javnost su stalno dolazile njegove zabavne marketinške ideje: tijekom jedne predsjedničke kampanje na trzište je pustio kulenovu seku pod imenom Kolinda. Nažalost, kuleni koji su prije desetak godina bili veoma dobri, počeli su se drastično urušavsti u kvaliteti. Galović se očito preinvestirao, kompromitirao proizvodne procedure, da bi na kraju bankrotirao. Šteta.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.