Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ponedjeljak 13. veljače u Esplanadi se održava en primeur Vinistre i vina Bregovite Hrvatske

En primeur_11

Vinistra je prva regionalna vinska udruga koja je počela organizirati en primeur tastinge. Vinistra je s predstavljanjem mladih vina iz lanjskih berbi počela 2012. godine. Vinistrini su en primeuri uvijek bili perfektno organizirani.

Jedan od vodećih istarskih sommeliera prvo predstavlja sve bitne značajke berbe u pojedinim dijelovima Istre i detaljno opisuje aromatske i okusne profile mladih malvazija. Zatim počinje kušanje, na kojem sudjeluju skoro svi najvažniji istarski vinari. En primeur je, ustvari, ignorirao jedino Giorgio Clai koji, međutim, ionako nikad nije proizvodio mlada vina. Vidjet ćemo hoće li se nova verzija vinarije Clai, u kojoj više nema Giorgia Claia, uključiti u Vinistrin en primeur.

Ovogodišnji Vinistrin En primeur, koji se održava 13,veljače u zagrebačkoj Esplanadi, podijeljen je, opravdano, na dva dijela. Od 13 do 16 sati traje degustacija za profesionalce, a od 16 do 19 sati kušanje za širu javnost. Na Vinistrinom En primeuru sudjelovat će i vinari iz Bregovite Hrvatske, kao i vinari s Krka. Vinistrin En primeur svakako je jedan od najvažnijih vinskih događaja u prvom dijelu godine. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.