Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Želite li pizza Valentinovo, wagyu, rokersko ili klasično Valentinovo? Rezervirajte što prije

maredo-rezervacije

Bliži se, dakle, dan kad su vlasnici restorana najsretniji. Već barem 25 godina u Zagrebu se 14. veljače doslovno nigdje ne može pronaći stol za večeru. Dapače, svim čitateljima koji kane proslaviti Valentinovo u restoranima, preporučuju da rezerviraju stol već jutros, jer ga popodne možda više neće biti.

Na našoj ovogodišnjoj, žanrovskoj listi preporuka za Valentinovo u Zagrebu nema niza restorana koje jako poštujemo zato što mislimo da Valentinovo nije prilika za filozofiranje nad menijima od dvadesetak sljedova i za rasprave o fermentacijama, mikrolokalnoj i mikrosezonskoj gastronomiji, ili ultimativnim dometima u slaganju vina i hrane. Ova je lista naprosto praktična, a jedan od kriterija, važniji od kuhanja, svakako je i ugođaj u pojedinom restoranu

ROKERSKO VALENTINOVO

Sopal, Teslina

sopal-g

Fun dining bistro Sopal svakako je jedno od najzabavnijih mjesta u Zagrebu. Sopal radi do kasno u noć, ima solidan izbor prirodnih vina a kuhanje mlade chefice Katarine Vrenc energično je, maštovito i precizno. Cijene su masovno prihvatljive.

PIZZA VALENTINOVO

Franko’s Pizza & Bar, Branimirova

Franko’s je jedna od rijetkih pizzeriija koje se mogu pohvaliti ugođajem donekle intimnog restorana. Osim toga, Franko’s je pizzeria s daleko najboljom vinskom listom u Hrvatskoj. Pizze su i dalje i odlične.

Al Dente, Bogovićeva

Al Dente je energično, dobro uređeno mjesto za izlaske, s izvrsnim canotto pizzama

INDIJSKO VALENTINOVO 

Namaste Bistro, Preradovićeva

namaste-g

Namaste na Cvjetnom trgu ima dvije značajke, koje ga čine podesnim za Valentinovo. Prvo, južnoindijska hrana u Namasteu manje je pikantna i agresivna od tipične angloindijske hrane, prepune češnjaka i čilija. Drugo, gornja etaža može se pretvoriti u donekle romantičnu blagovaonici.

TALIJANSKO VALENTINOVO

Carpaccio, Teslina

carpaccio kandidati

Carpaccio je bezuvjetni zagrebački šampion večera za Valentinovo. Pitanje je samo hoće li imati dva ili tri seatinga

VINSKO VALENTINOVO

Pupitres, Frankopanska

pupitres-vinska-skola

Mali vinski bar sommelierke Jelene Šimić Valentić perfektno je mjesto za parove kojima je vino važnije od hrane. Preporučujemo Pupitresu da za Valentinovo nabavi kamenice. 

FINE DINING VALENTINOVO 

Zinfandel’s, Esplanade

zinfandel

Najljepša restoranska blagovaonica u Hrvatskoj idealna je scenografija za luksuznu valentinovsku večeru, uz senzualno Ane Grgić Tomić

SUSHI VALENTINOVO

Tekka, Radnička

tekka-2

Tekkina blagovaonica može, uz odgovarajuće svjetlo, izgledati dovoljno romantično da odgovara Valentinovu. Sushi je i dalje najbolji u Hrvatskoj.

FUSION VALENTINOVO

Izakaya, Selska

Izakaya spada među one restorane, koji bi na Valentinovo mogli imati tri seatinga. Koncept šire prihvatljivih cijena, dobre i raznolike azijske hrane, i atraktivnog uređenja funkcionira prilično besprijekorno.

STEAK VALENTINOVO

Oxbo Grill, Hilton u Vukovarskoj

OXBO

Pravi, japanski wagyu, jedna je od najraskošnijih i najsenzualniji delikatesa koje možete večerati za Valentinovo. Vinska je lista široka a sve se butelje tiče na čaše.

GRILL VALENTINOVO

Batak na Kajzerici

batak-g

BaTak na Kajzerici najbolje je uređena roštiljarna u Zagrebu, a niz malih jela, poput burrate, tartar bifteka ili tartara od lososa garantira da na Valentinovo nećete morati naručiti ćevape s lukom. Cijene su gotovo predinflacijskE.

KLASIČNO VALENTINOVO

Theatrium, Teslina

theatrium-sala

Maestralno, umjereno hedonističko kuhanje Filipa Horvata i ne baš mali razmak među stilovima jamče lijepu valentinovsku večeru. Za dodatni ugođaj rezervirajte stol u “Tamnoj sobi.”  

Dubravkin put, Dubravkin put

dubravkin put

Dubravkin put jedan je od najljepših restorana u Zagrebu, na jednoj od najljepših lokacija u Zagrebu, s jednom od najboljih vinskih lista u Zagrebu.

GASTROTAINMENT VALENTINOVO

Maredo, Andrašecova

maredo-sala

Maredo je fenomenalno uređen, veliki restoran, s puno moderne klupske energije, izvrsnom hranom chefa Marija Mihelja i širokom vinskom listom, koja nije skupa. Časa šampanjca košta manje od 10 eura.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.