Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JORG ZUPAN GASI ATELJE Ljubljanski progesivni fine dining restoran zamjenit će novi koncept s istom ekipom na istoj lokaciji

Ljubljanski Atelje se u zadnjih godinu dana malo gubio s konceptima. Određeno vrijeme funkcionirao je kao bistro s vrlo jeftinim troslijednim ručkovima (otprilike 25 eura po osobi) i degustacijskim večerama u kasnijim satima.

Onda je jedno vrijeme radio samo za večere u smanjenom kapacitetu, da bi krajem prošle godine ponovno vratio ručak. Sada je međutim došlo vrijeme kompletnog zatvaranja Ateljea, jednog od dva restorana s Michelinovom zvjezdicom, kako javlja slovenski portal Miha First.

Jorg Zupan i njegov tim ipak ne napuštaju Ljubljanu i svoju lokaciju. U prostoru bivšeg Ateljea otvaraju novi restoran s novim konceptom, a otvorenje se očekuje na proljeće. Zupan kaže kako će novi restoran imati fokus na sezonalost i da će imati ležerniji pristup u svojim jelovnicima, koji bi se trebalo konstantno mjenjati, s primarnim fokusom na dijeljenje jela. Lokal bi također trebao biti primjenjen izlascima jer će u njemu biti glasna muzika i trebao bi raditi do kasno u noć. 

Ljubljana tako gubi jedan od svojih najprogresivnijih restorana. Atelje je često koristio neobične sastojke, poput jelonova penisa ili sirovih pastrava.

Jorg Zupan je također jedan od najkreativnijih slovenskih chefova koji uspješno balansira skandinavske i slovenske utjecaje, a njegova jela znaju biti kompleksna, lijepo prezentirana i odlično komunicirana. Još uvijek se sjećamo njegove cikle u tekućem dušiku s foie gras i svježim sirom od prošlog posjeta Ateljeu. Jorg je također pripremio i jednu od najboljih adventskih kućica u Ljubljani tijekom adventa, a također vodi i jednostavni bistro u centru Ljubljane, Breg. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.