Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Marinko Topalović u Oxbu peče raskalašeno dobar wagyu. A doslovno sva vina s karte toče se na čaše

oxbo-g1

Japanski A5 wagyu ramstek servira se u kockama, na vrućem tanjuru, s nekoliko kodimenata i čipsom od češnjaka. Premda nije tanko, meso ne treba rezati. Ono je doslovno putraste teksture, s vrlo snažnim okusom goveđeg ekstrakta. Iako je porcija relativno velika za kriterije serviranja wagyua, ovaj se steak ne može prestati jesti doslovno do zadnjeg griza.

oxbo-2

Riječ je o raskalašeno dobrom komadu mesa, koji ne trpi većinu usporedbi i koji apsolutno opravdava cijenu od 75 eura. Sirovi, mramorni wagyu na toplom flatbreadu druga je glavna Oxbova atrakcija. Sirovi wagyu ima još animalniji   okus i putrastiju teksturu od pečenog. Sirovi japanski wagyu na flatbreadu spada među spektakularnije zagrebačke gastrononske atrakcije kad je riječ o mesu. Naposljetku, biftek, debeo barem četiri  cenimetra, rezan kao u američkim steakhouseima, bio je savršeno očišćen, bez ijedne žilice, školski pečen, čisti medium rare, i jako mekan.

oxbo-t-bone-vatra-4

Uz sve steakove, među kojima moramo istaknuti odležani T bone križevačkog brenda T Bone, gosti biraju po dva priloga i umaka. Naš umak od zelenog papra bio je oštar i herbalan, dok se kremasti pire od krumpira očito bazira na Robuchonovu receptu koji, kako znamo, podrazumijeva jako mnogo maslaca.

Oxbo u zagrebačkom Doubletree Hiltonu ima chefa koji se gotovo organski razumije u. meso. Povežite Marinka Topalovića, vatru i vrhunski steak i dobit ćete ultimativno iskustvo crvenog, mramornog mesa. Šteta je, jedino, što su porcije ogromne: sirovi wagyu na flatbreadu  velik je kao prosječna  pizza.

Oxbo je možda jedini restoran u Zagrebu, koji baš sva vina toči na čaše, pa smo tako u četvrtak između dva i pola pet pili Allart, Madirazzin grk Herakles, Simčičev Pinot Grigio, Simčičev Chardonnay Opoku i Coronicin Gran Teran. Izvrstan i žestok ručak za troje platili smo oko 300 eura.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.