Janez Bratovž jedan je od najvećih slovenskih chefova svih vremena, koji je odgojio mnogo vrhunskih chefova današnjice. Gospodin Bratvož je također od ove godine u mirovini, a svoj je restoran prepustio sinu Tomažu Bratovžu, o kojem nam je za vrijeme našeg zadnjeg posjeta JB-u govorio samo u superlativima.
Bratovževa zaslužena mirovina ipak neće biti bez kuhanja. Jedno od prvih gostovanja u novoj fazi odlučio je dogovoriti upravo u Hrvatskoj, u konobi Campanelo, koju u Sučićima u Dalmatinskoj zagori vodi ambiciozni chef Mate Sučić, kandidat za mladog chefa godine u izboru Kulta Plave Kamenice.
Gostovanje je najavljeno za 11.02., a gospodin Bratovž pripremit će večeru od pet slijedova s pairingom s vinima Galić. Večera počinje goveđim fileom s čikokom i foie gras, uz koje će se točiti Galićev rose. Drugi slijed sastoji se od mlaćenice, čilija i krasuljice uz koju će se točiti Galić crni pinot. Posebno je zanimljiva kombinacija biserke i palente s Galićevim chardonnayem. Za glavno jelo Bratovž kuha svinjetinu i poriluk s kojom će se točiti Crno 9 vino. Večera završava desertom. Uzbudljivo gostovanje košta 100 eura po osobi s vinima. Zadnje je to u nizu gostovanja u ovom periodu u konobi Campanelo, a svako od njih uključivalo je zvučna imena poput Denija Srdoča, Tina Sinožića i Saše Begana.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.