Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FINE DINING U POSKOKOVOJ DRAGI Veliki Janez Bratovž 11. veljače gostuje u konobi Campanelo 

bratovz-campanelo

Janez Bratovž jedan je od najvećih slovenskih chefova svih vremena, koji je odgojio mnogo vrhunskih chefova današnjice. Gospodin Bratvož je također od ove godine u mirovini, a svoj je restoran prepustio sinu Tomažu Bratovžu, o kojem nam je za vrijeme našeg zadnjeg posjeta JB-u govorio samo u superlativima.

Bratovževa zaslužena mirovina ipak neće biti bez kuhanja. Jedno od prvih gostovanja u novoj fazi odlučio je dogovoriti upravo u Hrvatskoj, u konobi Campanelo, koju u Sučićima u Dalmatinskoj zagori vodi ambiciozni chef Mate Sučić, kandidat za mladog chefa godine u izboru Kulta Plave Kamenice. 

campanelo-vrt
Campanelov vrt i terasa
campanelo-terasa

Gostovanje je najavljeno za 11.02., a gospodin Bratovž pripremit će večeru od pet slijedova s pairingom s vinima Galić. Večera počinje goveđim fileom s čikokom i foie gras, uz koje će se točiti Galićev rose. Drugi slijed sastoji se od mlaćenice, čilija i krasuljice uz koju će se točiti Galić crni pinot. Posebno je zanimljiva kombinacija biserke i palente s Galićevim chardonnayem. Za glavno jelo Bratovž kuha svinjetinu i poriluk s kojom će se točiti Crno 9 vino. Večera završava desertom. Uzbudljivo gostovanje košta 100 eura po osobi s vinima. Zadnje je to u nizu gostovanja u ovom periodu u konobi Campanelo, a svako od njih uključivalo je zvučna imena poput Denija Srdoča, Tina Sinožića i Saše Begana. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.