Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Glas Istre misli da vegetarijanci jedu kozice, piletinu i tunu

mini-mini-pula

Danas je Glas Istre objavio veću reportažu o simpatičnom pulskom street food lokalu koji se zove Mini Mini, i koji radi već punih devet godina.

Glas Istre proglasio je Mini Mini veteranima vegetarijanskog kuhanja u Istri, a na nekoliko mjesta u većem tekstu spominje se kako su Puljani i turisti prepoznali Mini  Mini  kao restoran “vegetaijanskih delicija.” Budući da zdušno podržavamo vegetarijanske restorane, i smatramo da u Hrvatskoj ima premalo bilo kakvih a posebno dobrih vegetarijanskih restorana, bacili smo se na Google da bi doznali kakve to vegetarijanske divote priprema Mini Mini.

Pa smo, među ostalim, naišli na rižoto s kozicama, salatu od tune, salatu Cezar s piletinom, tortilje s piletinom ili seitanom, tortilje s tunom i wok s piletinom ili seitanom. Pola dostavnih jela Mini Minija sadrži rakove, ribu i ili piletinu. 

Budući da rakovi, tuna i piletina sigurno ne spadaju i vegetarijansku prehranu, Mini Mini sigurno nije vegetarijanski restoran, pa ga je prilično bedasto i posve netočno promovirati kao vegetarijanski restoran. Vegetarijanski restorani naprosto ne smiju nuditi ribu, rakove ili meso.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.