Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠEĆERNE AVETI PROŠLOSTI Crvenkini Munchmallowsi još su grozniji nego prije. Izbjegavati ako niste ovisnik o šećeru

munchmallow

Na službenoj stranici srpske tvornice Crvenka, koja već duže od 40 godina proizvodi Munchmallowse, piše da 100 grama Munchmallowa sadrži 45 grama šećera i 17 grama masnoća, uljučujući palmino ulje. To znači da svaki Munchmallow koji ste pojeli ima šezdesetak posto šećera i masnoća. Plus stabilizatori, emulgstori i visok postotak natrija. Želite li stvarno jesti nešto takvo?

Munchmallowsi su došao u bivšu Jugoslaviju u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, kao produžetak suradnje Jaffe i Crvenke. Plijenili su izgledom, pjenastom teksturom, i čak i u ono doba kad je sve bilo dvostruko slađe nego danas, imali nesnošljivo presladak okus.

U međuvremenu se cijeli svijet konditorske industrije promijenio, pa tako sad Kraš glumi da su njegove napolitanke prelivene tamnom čokoladom, dok Milka na tržište pušta table prave crne čokolade. Jedino se Crvenkini Munchmallowsi nisu promijenili. Oni predstavljaju nejestivo preslatke aveti konditorske  prošlosti, kakve bi svaki odgovorni roditelj zabranio svojoj djeci i svim njihovim prijateljima. Danas smo prvi put poslije tridesetak godina probali Crvenkin Munchmallow. Poslije minutu dvije osjetili smo da nam zubi trnu od šećera.

Munchmallowsi su nastali kao izvedenica marshmallowsa, tradicijskih kolačića sa sljezom. Munchmallow su, nažalost, jedan od najdepresivnijih proizvoda bivše države koji se i dalje prodaju u Hrvatskoj.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.