Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Gračanima se otvara Wirtshaus, prvi zagrebački austrijski restoran

wirsthaus-logo

Pošto smo jučer napisali da bi Zagrebu neophodno trebao austrijski restoran, javili su nam se ljudi koji u u Zagrebu upravo otvaraju austrijski restoran. Riječ je o Wirtshausu u Gračanima 112. Wirtshaus bi se trebao otvoriti u veljači.

Wirtshausov meni pun je bečkih klasika, od goveđe juhe s trakicama palačinki, preko bečkog šnicla i tafelspitza, do telećeg gulaša s okruglicama. Deserti su također dobro pogođeni, osobito štrudl od jabuka s umakom od vanilije i kaiseršmarn.

Cijene su otprilike kao u Plachutti,najpopularnijem lancu bečke tradicijske kuhinje: glavna jela uglavnom koštaju između 20 i 29 eura. Vinska karta bazira se na renomiranim austrijskim proizvođačima, što je simpatično ali je nedovoljno.

U Zagrebu ne možete imati restoran s dobrim prometom vina, koji drži samo uvozna vina. Talijanski Carpaccio, primjerice, ne bi mogao funkcionirati bez hrvatskih vina.

Wirtshaus otvaraju vlasnici popularnog cafea Kim’s Coffee, koji je prije nekoliko godina odselio iz Petrove ulice. Nadamo se da će Wirtshaus oživjeti gastronomski već predugo uspavane Gračane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.