Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U prizemlju firentinske Galerije Uffizi otvara se restoran, s toskanskim menijem i vrijednim umjetninama

uffizi

Nakon tri i pol godine renoviranja, firentinska Palača Uffizi najavila je dobru vijest. U Reali Poste, Kraljevskoj pošti, prostoru iz 19. stoljeća u prizemlju palače iza Loggie dei Lanzi, otvaraju se novi restoran i pekarnica. “To neće biti samo još jedan restoran, već proširenje muzejskog iskustva,” rekla je ravnatelj galerije Uffizi Eike Schmidt.

“Otvoren i navečer, ovaj prostor koji spaja Uffizi i vanjski svijet sada će spajati i kulinarske užitke i profinjenu arhitekturu Kraljevske pošte i podsjećati na ujedinjenje Italije.  Osim toskanskih jela, restoran će posluživati ​​jela iz raznih regija Italije, a gosti će tijekom ručka i večere moći uživati i u umjetninama.”

Uz to što će ugostiti restoran, Reali Poste ostat će izložbeni prostor u kojemu će se rotirati umjetnine iz galerije. Prostor je temeljito restauriran i ponovno otvoren prije tri dana. Talijanski ministar kulture, Gennaro Sangiuliano, rekao je da je upravo ovakva kombincija kulture i drobre hrane “ono što je Italiju učinilo velikom u svijetu i potpuno je prirodno da se ona još jednom afirmira u prestižnom kontekstu koji se vraća zajednici nakon godina obnove.” 

Podignuta 1866. kad je Firenca bila glavni grad Italije, Kraljevska pošta prestala je s radom 1917. Inovativni dizajn od željeza i stakla djelo je arhitekta Mariana Falcinija, inspirirano kompleksom Les Halles u Parizu i Galerijom Vittorio Emanuele II u Milanu. U novije vrijeme koristila se za skladištenje. Rezervacije u restoranu moći će dobiti samo gosti s dnevnom ili godišnjom kartom za Galeriju Uffizi. Firentinske vlasti inače su poznate po rigoroznom pristupu hrani u javnosti. Direktor Galerije Uffizi svojedobno je tražio od grada da uvede posebne poreze na street food jer turisti koji ga jedu ostavljaju previše smeća u gradu. Bilo je i ideja da se zabrani street food kao takav da ljudi ne bi jeli u hodu jer to lokalnu unižava kulturu hrane. Utoliko će zanimljivije biti vidjeti kakav će to morati biti restoran dostojan slavne palače Uffizi. Datum otvorenja restorana ni ime chefa još nisu objavljeni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.