Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lopovi upali u vilu vlasnika tjestenine De Cecco, uzeli mu kćer i suprugu za taoce i ispraznili mu sefove

de-cecco-pljacka

Petočlana banda pljaškaša naoružana noževima provalila je u vilu Saturnina De Cecca u Montesilvanu, gradiću od nekoliko desetaka tisuća stanovnika u pokrajini Pescara. Saturnino de De Cecco je član obitelji vlasnika jednog od najjačih brendova talijanske tjestenine.

De Cecco je jedan od tri najpopularnija brenda tjestenine u Italiji, a redovito je i na policama hrvatskih supermarketa Prema informacijama koje su procurile u talijanske medije, maskirani razbojnici čekali su obitelj De Cecco u zasjedi kraj ulaza u vilu. Kad se Saturnino De Cecco sa suprugom i petogodišnjom kćeri vratio kući, kriminalci su djevojčicu i ženu uzeli za taoce i zaključali ih u kuhinju, a Saturnina su natjerali da otvori sefove. Pokupili su sve, dragulje, dragocjenosti i vrijedne satove, prema izvješćima i pobjegli iz vile automobilom koji su svjedoci opisali kao “auto s jakim motorom”. Za koji se kasnije ispostavilo da je ukraden. Osim evidentne psihičke traume, obitelj De Cecco nije pretrpjela druge ozlijede. 

“Bio je to traumatičan trenutak,” izjavio je  novinarima Saturnino De Cecco na izlasku iz zapovjedništva karabinjera u Montesilvanu u društvu svoje supruge Sheile D’Isidori. “Kad ti provale u dom i otmu obitelj, to je ozbiljno. Morate ostati smireni, slijediti upute i biti što je moguće susretljiviji. To sam i učinio. Bio sam vrlo smiren i srećom dobro je prošlo. Pljačka bi trajala oko 40 minuta ,malu vječnost. Jedino na što sam mislio je da moram zaštititi obitelj.”

 Gospođa D’Isidori rekla je da je situacija u jednom trenutku eskalirala. “Počelo je jako loše. Tražili su da im damo još dragocjenosti. Prijetili su mom suprugu da će dobiti metak u lice. Kad im nešto ne bi odmah dao udarili bi ga. Vidjeli smo da imaju noževe ali vatreno oružje nismo vidjeli.” Spasio ih je alarm koji je uplašio pljačkaše i pobjegli su prije nego su planirali. “Imali smo sreće da se alarm upalio dok se situacija pogoršavala. Pobjegli su ali to im nije bila namjera, i dalje bi ostali. Sve su već uzeli, ali su tražili još,” rekla je Sheila D’Isidori. Policija pokušava identificirati petoricu pljačkaša, zasad nema informacija o rezultatima istrage. Jedan od glavnih tragova mogao bi biti ukradeni auto. 

Tvrtku De Cecco su 1886. godine osnovala braća De Cecco u gradiću Fara San Martino u regiji Abruzzo. Nicola De Cecco izvorno je proizvodio brašno u svom kamenom mlinu prije nego što je osnovao tvornicu tjestenine i 1908. postavio danas poznati logo seoske djevojke s dva snopa pšenice. Tvornica je u Drugog svjetskom ratu uništenja u njemačkom bombardiranju. De Cecco je 1950. dovršio novu tvornicu u Pescari, prilagođenu rastućoj poslijeratnoj potražnji. Trideset godina kasnije udvostručili su proizvodnju s novim pogonom u Fara San Martino, a 1986. De Cecco je počao diversificirati ponudu s novim brendom maslinova ulja, umaka, žitarica i proizvoda na bazi rajčice. Od 2013. De Cecco je treći najveći proizvođač tjestenine na svijetu  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.