Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Srebrnjak prodaje velike krafne za samo 0,80 eura. Jesu li to najjeftinije slastičarske krafne u Zagrebu?

srebrnjak-krafne

Krafne su u zadnjih nekoliko sezona zahvaljujući posebnim okusima i punjenjima, iz narodnog pokušale postati gastronomski kolač s odgovarajućom dodanom vrijednosti. Nažalost, većina tih gourmet krafni s posebnim punjenjima poput onih iz Meet Mia i Orijenta, bile su depresivno loše i ničim nisu opravdavale cijenu od dva do tri ili više eura. Orijent ove godine dosad nije pustio u prodaju posebne krafne, nego samo klasične, s pekmezom. Nadamo se da će tako i ostati, jer cementna punjenja njegovih gastro krafni samo kompromitiraju brend.

Nasuprot ovoj neuspješnoj i neukusnoj gentrifikaciji zagrebačkih krafni, stoje tradicionalne slastičarne, u kojima su stali i vrijeme i inflacija.Tako smo danas u slastičarni Srebrnjak na početku Domjanićeve ulice vidjeli puno velikih krafni za 0,80 eura , dakle šest kuna. Radi se vjerojatno o najjeftinijim slastičarskim krafnama u gradu: toj cijeni mogu konkurirati još dvije ili tri jednako starinske slastičarnice, poput Maksimira i Britanca.

Krafne u Srebrnjaku nisu osobito ukusne. Pune su margarina, a već nakon pet ili šest sati postaju ozbiljno žilave. Ali se doimaju mnogo poštenije od takozvanih gourmet krafni. Naravno, u Zagrebu se, u supermarketima, mogu kupiti jeftinije krafne nego u slastičarnama (četiri krafne u Sparu koštaju 1,60 eura) ali slastičarne ne mogu konkurirati supermarketima.

Kad je pak riječ o pekaricama, većina krafni u pekarnicama tek su vrlo rubno jestive. Vidjet ćemo hoće li Dubravica poslije božićnog uspjeha s panettoneom i tu napraviti značajniji iskorak.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.