Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na fotografiji nije smetlište. Gledate uličnu stranu restorana Tomislav na Kvatriću 

tomislav-smece

Prije pet ili šest  godina Tomislav u Martićevoj ulici, preko puta tržnice Kvatrić, bio je donekle respektabilna roštiljarna s ljubaznim i profesionalnim osobljem. No, od pandemije do danas s Tomislavom se ne događa ništa dobro.

Prvo, Tomislav je izgubio žanrovsku definiciju. Grill s nekoliko dodatnih jela opće prakse pretvorio se u zalogajnicu, pa smo danas na crnoj ploči ispred Tomislava mogli pročitati da poskužuju  sarmu, krvavice , čobanac, pečenu teletinu i niz sličnih jela koja su, međutim, karakteristična za susjednu zalogajnicu Šime. A kome trebaju dvije gostionice s istim jelovnikom, koje doslovno stoje jedna kraj druge? Drugo, mnogo gore, Tomislav je postao neugodno nehigijensko i zapušteno mjesto. Fotografija uz naslov snimljena je u subotu oko podneva s ulične strane restorana Tomislav. Svatko tko prolazi Martićevom preko puta tržnice Kvatrić mora se suočiti s ovom ružnom hrpom smeća, u dvorištu restorana koji nije propao nego radi. Riječ je o zaista skandaloznom slučaju nebrige za higijenu, ugled i izgled restorana. Tko bi, pobogu, poželio jesti u restoranu koji se javno reklamira gomilom smeća?

Ako su toliko neosjetljivi na smeće u vlastitom dvorištu, tko zna kakva je čistoća u kuhinji. Vlasnici i voditelji Tomislava ovakvim odnosom prema čistoći i izgledu restorana teško kompromitiraju ugostiteljski posao i zaslužuju veliki crveni kartom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.