Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Potražnja za japanskim noževima eksplodirala je u pandemiji. Izvoz je sada 33% veći nego 2020.

yoshida-hamono

Japanske zanatske kovačnice noževa bore se da zadovolje globalnu potražnju koja je eksplodirala nakon pandemije. Prema podacima japanske carine, izvoz vrhunskih noževa lani je dosegao rekordnih 12 milijardi jena. (oko 90 milijuna eura), dvostruko više nego prije dvadeset godina i 33 posto više nego 2020. Iza tog rasta, objašnjavaju, stoji procvat kućnog kuhanja tijekom lockdowna.  

OŠTAR RUB U staroj ljubljanskoj tvornici otkrili smo fascinantnu kulturu japanskih kovača i neke od najboljih noževa na svijetu

U Hrvatsku je stigla ekskluzivna Michel Bras Kai kolekcija, jedinstveni francusko-japanski koncept vrhunskih noževa

Precizne i elegantne japanske noževe nekad su poznavali samo profesionalni chefovi i najambiciozniji kućni kuhari. Danas ih žele svi. Želite li autentičan uvid u kulturu japanskih kovačnica noževa, u regiji nema boljeg mjesta od ljubljanskog Oštrog ruba. Više o njima i japanskim noževima koje su donijeli u našu kulturu hrane možete pročitati OVDJE. Luksuznu ekskluzivnu seriju japanskih noževa Michel Bras Kai možete pronaći i u trgovinama Lonci&Poklopci, riječ je o jedinstvenom projektu koji spaja japansku tradiciju noževa i francusku gastronomsku tradiciju. Noževe potpisuju veliki francuski chef Michel Bras i Koji Endo, unuk osnivača radionice Kaï, jednog od najpoznatijih japanskih kovača noževa. Odličan izbor japanskih noževa ima trgovina Sol i papar, pregledajte ih na njihovom web shopu. Sol i papar već godinama redovno organizira i radionice oštrenja i održavanja noževa.

Foto/Oštar rub

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.