Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Malo je perverzno da Hrvatska turistička zajednica, koja treba popularizirati turizam, tuži čovjeka koji piše o turizmu

Paul Bradbury je Britanac koji od 2004 .godine živi u Hrvatskoj. Gospodin Bradbury vlasnik je portala Total Croatia News, koji se bavi turizmom: Bradbury, prirodno, katkad kritički piše o hrvatskom turizmu i o institucijama koje vode hrvatski turizam.

Hrvatska turistička zajednica glavno je operativno tijelo koje promovira hrvatski turizam. Jedan od HTZ-ovih primarnih zadataka svakako je popularizacija hrvatskog turizma.

Pa ipak, HTZ je prije nekoliko godina podigao dvije sudske tužbe protiv Paule Bradburyja. Jednu zbog toga što je javno, na webu, službeni hrvatski turistički slogan, Croatia Full of Life, parafrazirao kao Croatia Full of Uhljebs. Drugu zbog tekstova na portalu Total Croatia News.

HTZ je ovih dana odustao od tužbi protiv Bradburyja. Ovdje uopće ne ulazimo u meritum tužbi: je li primjerice, HTZ smatrao da su čast i ugled slogana Hrvatska Full of Life povrijeđeni Bradburyjevom reinterpretacijom ili je HTZ pokušao sudskim pritiskom ušutkati Bradburyja, kao što to tvrdi vlasnik portala Total Croatia News.

Moramo, međutim, konstatirati kako je posve nevjerojatno  i pomalo perverzno da institucija kojoj je glavni zadatak promovirati i popularizirati hrvatski turizam, pokušava sudski progoniti one koji pišu o hrvatskom turizmu.

Takvim se ponašanjem hrvatsko turizam ne čini popularnim, nego duboko antipatičnim. HTZ nas je, nažalost, navikao da njegovi potezi često ne koriste hrvatskom turizmu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.