Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ministar Fuchs priznao je u Telegramu da 35 posto škola nema uvjete uz uvođenje školskih obroka

skolska-kuhinja

Telegram je danas u izvrsnom tekstu Dore Kršul rekonstruirao zašto je došlo do kaosa pri realizaciji Vladine odluke o uvođenju besplatnih školskih obroka. Gospođa Kršul podsjetila je na intervju što ga je prije samo nekoliko mjeseci Telegramu dao Radovan Fuchs, ministar obrazovanja.

U tom je intervjuu ministar Fuchs kazao da se besplatni školski obroci naprosto ne mogu uvesti u cijeloj zemlji, jer 35 posto hrvatskih škola ne posjeduje infrastrukturu za pripremu i konzumaciju školskih obroka. To znači da se u 35 posto škola hrana za učenike nema gdje skuhati i da ne postoje odgovarajući prostori gdje bi se obroci mogli dijeliti i jesti.

Fuchs je rekao da je uvođenje besplatnih školskih obroka nerealno prije 2027. godine, jer bi tek te godine sve škole morale dobiti infrastrukturu za organiziranu učeničku prehranu. No, usprkos takvim, sasvim jasnom stavu ministra obrazovanja, predsjednik Vlade odlučio je da se besplatni školski obroci uvedu odmah, jer je to, naravno, politički profitabilno.

I sada, konstatira Telegram, imamo kaos; jedni učenici dobivaju normalnu kuhanu hranu, a drugi nutritivnu katastrofu poput bureka i krafni (dodajemo da je dobro što učenicima ne dijele čips i smokije).

A da ne govorimo o činjenici kako bi škole ovaj čas trebale zaposliti najmanje 50 kuhara za plaću manju od tisuću eura. Taj je zadatak, kao što zna svatko, tko poznaje ugostiteljsko tržište rada, potpuno nemoguć.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.