Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MALI TRIJUMF BRANKA MIHALJA Najoriginalnije hrvatske graševine napokon se piju u vrhunskim restoranima u centru Zagreba

mihalj-g

Jučer smo u Nomu u Teslinoj popili butelju Mihaljeve single vineyard graševine Mačovo brdo. Ovo raskošno, botritizirano  suho vino, jako se dobro složilo i sa zaista odličnim nigirijem s torom (uz nigiri Nomu riba svježi wasabi).

Mačovo brdo dobro se pije i uz crni “bakalar” glaziran misom. Prije otprilike godinu dana, Tvrtko Šakota je u Navu, udaljenom stotinjak metara od  Nomua, također točio Mihaljevo Mačovo Brdo. Bila je to, uz Enjingijeva vina, jedina graševina koju je Nav držao. Bilo bi zgodno da obnove zalihe. 

A samo pedesetak metara od Nomua, japanski washoku bistro Arigato na čaše toči Mihaljevu standardnu Graševinu. Mihaljeve su graševine, dakle, napokon ušle u ozbiljne  restorane u najstrožem centru Zagreba (moramo priznati da nas čudi što ih još nismo vidjeli u Vinodolu i Korčuli). 

Riječ je o malom trijumfu kutjevačkog vinara entuzijasta koji  nesporno proizvodi najoriginalnije graševine u Hrvatskoj. Branko Mihalj, podsjetimo, bere vrlo kasno, krajem listopada ili u studenom, trudi se dobiti što više botritisa na grožđu i koristi isključivo prirodne kvasce. Što sve rezultira jedinstvenim   vinima, koja pokazuju stvarni potencijal najvažnije hrvatske  kontinentalne sorte.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.