Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

A zašto, pobogu, jedini zagrebački egipatski restoran peče pizze? Možda zato što je vlasnik čovjek koji je došao iz Glova

food-of-ra

Na uglu Gajeve i Trga Ante Starčevića, u palači preko puta Esplanadine Terase Oleander, lani se otvorio Food of Ra. Food of Ra prvi je egipatski restoran u Zagrebu, koji zaista radi. Naglašavamo zaista radi, jer je u Badalićevoj dugo vremena stajala tabla za jedan egipatski restoran, koji se, međutim, nikad nije otvorio. Food of Ra drži niz egipatskih i bliskoistočnih jela: razne roštilje, kebabe, shawarme, falafele, kofte, juhu od žute leće, punjene patlidžane. Ali, Food of Ra također peče pizze. I to one najkonvencionalnije.

Dapače, ako Food of Ra potražite na dostavnim servisima među prvim informacijama pojavit će se lista pizza: Margherita, Vegetariana, Chicken pepperoni, Beef pepperoni, sve kao da ste u nekoj zalogajnici na američkom Srednjem zapadu. Tu su još i lasagne. E sada, zašto, pobogu, jedini zagrebački egipatski restoran peče pizze? Vjerojatno zato što je njegov vlasnik, 35 godišnji Sherif Abbas nije ni chef, ni restorater, nego distributer restoranske hrane. Abbas, naime, dolazi z Glova, a u intervjuu za Večernji list ustvrdio je da je baš on doveo Glovo u Hrvatsku.

Kao čovjek iz dostavnih servisa, Abbas zna što najbolje ide, pa je, ustvari, logično da drži pizze. Pravo je čudo, međutim, što još nije burgere. Problem ovakve, “svestrane” orijentacije jest u tome što ona rastjeruje veći dio publike, koja je zaista zainteresirana za specifičnu gastronomiju poput egipatske (sreća je, primjerice, da ni jednom zagrebačkom indijskom restoranu nije palo na pamet da peče pizzu). Budući da ne volimo ni zalogajnice na moru, koje drže pizze, roštilj, škampe, ribu i bečki, jer su u sto posto slučajeva loše do grozne, tako nam je i Food of Ra a priori pomalo nesimpatičan. A baš bi jako voljeli da Zagreb nakon dobije neki pristojan egipatski ili marokanski restoran. Zanimljivo je da web stranica Food of Ra ne radi. Kad smo danas pokušali ući na njihovu službenu stranicu, na ekranu se pojavila obavijest This account has been suspended.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.