Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tom Hanks pije šampanjac s colom. U poznajte Diet Cokagne

I kad smo mislili da se na američkoj late night televiziji ne može dogoditi ništa bizarnije od analize smrzavanja kraljevskog penisa, koju nam je princ Harry priuštio kod Stephena Colberta, u Colbertov show došao je Tom Hanks. Koji je osim svog novog filma odlučio promovirati vjerojatno najveću miksološku grozotu godine: koktel od diet Cokea i šampanjca. Ili Diet Cockagne, kako ga je nazvao (Hanks to izgovara kao kokain).

Koktel je, kaže, izmislio spontano. Sa suprugom Ritom Wilson i obitelji bio je na večeri u njujorškom restoranu. Hanks ne pije alkohol pa je tijekom večere pijuckao Diet Coke. Objasnio je da bira colu jer mu treba kofeina, inače bi spavao u restoranima. U jednom trenutku Hanksova obitelj naručila je bocu šampanjca kako bi

proslavili njegov novi projekt. Konobari su donijeli šampanjac, servirali čaše, “sve je izgledalo kao zadnja epizoda The Batchelora”, da ne razočara sve oo sebe, Hanks je odlučio ipak popizi malo šampanjca i rekao je konobarima da mu ga natoče u colu. “I znaš šta? Uopće nije bilo loše.” Tu su tezu odmah testirali u studiju, u colu su natočili Veuve Cliquot.

“Siguran sam da su u Veuve Cliquotu imali baš ove namjere sa svojim šampanjcem,” komentirao je uvijek spremni Colbert ( koji je, btw, virtuozno hendlao i Harryjevo gostovanje). I u još jednom ironičnom ubodu Hanksov izum nazvao američkim Aperol Spritzom. “Imali smo Tom Collins sad imamo Tom Hanks,” završio je Colbert.

Obojica su se, kao i Hanksova obitelj, složila da kombinacija Diet Cokea i šampanjca uopće nije loša. Štoviše, “sramotno je dobra” rekao je Colbert.

Nekoliko američkih portala odmah je isprobalo recept, i oni kažu da Tom Hanks koktel nije loš. Ne sjećamo se kad je zadnji put neki koktel dobio takav publicitet, pogotovo ovako heretičan koktel. Tko zna što o svemu misle u Veuve Cliquotu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.