Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SLUČAJ POHLEPNOG KONOBARA Dubrovački konobar ukrao 8180 eura napojnica

konobar

Prije nekoliko dana na graničnom prijelazu kod Slavonskog Broda uhićen je 44 godišnjak, za kojim je bila raspisana tjeralica. Radi se o konobaru, koji je optužen da je u kolovozu u jednom dubrovačkom ugostiteljskom objektu u kojem je radio provalio u zaključani ormarić i ukrao vrećicu s 8180 eura napojnica, koje je osoblje trebalo podijeliti među sobom.

Kradljivac je zatim napustio Hrvatsku. Zašto je ova vijest malo važnija od rutinskih informacija iz crne kronike? Zato što pokazuje i drugu stranu uobičajenog narativa o problemima u ugostiteljstvu. Konobari i drugo osoblje vrlo se često žale na ponašanje vlasnika. Vlasnike se optužuje za neprofesionalizam, kršenje ugovora i izrabljivanje zaposlenih. Takve su pritužbe često opravdane. Međutim, ne baš rijetko događa se da osoblje isprazni blagajnu, namjerno prenaplaćuje hranu i piće, donosi svoje boce na šank ili, eto, krade napojnice. O dilanju droge u klubovima i nekim kafićima pa čak i restoranima, da ne govorimo.

Jedna pizzeria na Opatovini, koja je davno zatvorena, neko je vrijeme funkcionirala kao glavni punkt dilanja heroina za lokalne ovisnike, što je vlasnik zadnji doznao. Stoga slučaj pohlepnog konobara ukazuje na kompleksnost i mnogostrukost problema koji se javljaju i ugostiteljskoj industriji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.