Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zaista, nema ničeg goreg nego kad kupci maltretiraju blagajnice u supermarketima

blagajnice-ill

Danas oko dva u Mulleru na uglu Jurišićeve i Draškovićeve počela se stvarati gužva na blagajnama, premda je dućan bio poluprazan. Gužvu je izazvala jedna relativno skupo odjevena gospođa, koja se s blagajnicom pokušavala posvađati oko točno 20 centi, dakle kunu i pol u starom novcu. Gospođa je tvrdila da neki artikl na polici košta 4,49 eura a da joj je blagajnica pokušala naplatiti 20 centi više.

Blagajnica se odmah ispričala i gospođi pokazala cijenu tog istog proizvoda u blagajni. Ok, vjerojatno je netko u Mulleru krivo ispisao cijenu na polici, što je Mullerova greška. Blagajnica se, rekli smo, odmah ispričala. No, onda je gospođa počela s višeminutnim traktatom o tome kako je i blagajnica negdje kupac pa sigurno ne bi voljela da njoj netko uzme 20 centi koje nije namjeravala potrošiti. Pa je onda još rekla nešto o tome kako ona ne dopušta da je pljačkaju, što je zvučalo kao da se blagajnica osobno pokušava okoristiti razlikom u cijeni od 20 centi. Blagajnica je sve to trpjela herojski i stoički. Valjda je pet put rekla da razumije ljutu gospođu zbog čije se ljutnje u polupraznoj trgovini stvorio red na blagajni. Blagajnica ni u jednom trenutku nije podigla glas.

Ovih dana kad se privikavamo na euro, kad se cijene masovno zaokružuju prema gore i kad građani pokušavaju koristiti dućane i kao mjenjačnice, posao za blagajnom supermarketa postao je jedan od stresnijih u sveukupnoj hrvatskoj nomenklaturi zanimanja. Zato bismo svi trebali biti pristojniji i tolerantniji prema blagajnicana i blagajnicima. I definitivno ih ne smijemo maltretirati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.