Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SpaceX-ovi inženjeri napustili su Elona Muska i razvili robota za pizzu. Napast će Domino’s 

stellar-pizza-g

Jay Iyer, dvije diplome strojarstva i osam godina iskustva u zrakoplovnom sektoru i Benson Tsai, inženjer koji je karijeru izgradio u SpaceX-u, napustili su svoje prestižne pozicije kod Elona Muska i zajedno otišli razvijati pokretne robote za pizzu.

Ideja je Tsaijeva. Dok je Iyer još bio izgubljen između dvije karijere promjene karijere, Tsai je već uspio uvjeriti niz investitora uključujući Jay-Zja, da ulože milijune dolara u projekt. Okupio je četrdesetak znanstvenika kako bi trajno riješili “problem pizze”.  Tako je nastala Stellar Pizza. Kad se Iyer pridružio Stellar Pizzi sistem zamjesa tijesta već je bio razvijen, kao i proces dodavanja umaka i nadjeva a pizzu. Robotu za od narudžbe do isporuke pizze treba oko 45 sekundi. Najveći problem su im svježe gljive, jer zbog konzistencije začepljavaju dijelove robota, a Stellar Pizza ne želi koristiti smrznute gljive.  

Konačni prototip je neka vrsta automatiziranog food trucka koji ne vozi sam, s ugrađenim robotom koji obavlja kompletnu pripremu pizze. Stellar Pizza na tržištu planira napasti Domino’s. “Ne pokušavamo biti talijanska napuljska pizza tek izvađena iz pećnice,” pošteno poručuju, “Ali mislimo da je ipak realnije rješavati probleme koji muče Zemlju nego Mars.” A pizza je, moramo priznati, jedan od većih problema planete. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.