Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Masterchefov sudac Melkior Bašić potpisan je kao konzultant velikogoričkog restorana Old Chop House

Predkraj prošle godine u Velikoj Gorici otvorio se hotel i restoran Old Chop House. Što može biti dobra vijest za Veliku Goricu, jer u ovom gradiću kraj Zagreba nije bilo zaista dobrog restorana još otkako je renomirani sommelier Mario Meštrović radio u Mon Amiju. Old Chop House ima kraći bistronomski meni, koji ne zvuči loše za žanr lokalnog, kvartovskog bistroa.

Nije, doduše, jasno zašto lokal koji na jelovniku ima točno dva ili tri steaka na zidovima drži veliki dijagram krave s označenim rezovima svih mogućih steakova. Još je manje jasno zašto se Chop House u reklamnim tekstovima hvali uporabom ulja od tartufa: ne postoji efikasniji način da rastjerate zaista ozbiljne goste, koji doista vole hranu, nego da se promovirate uljem od tartufa. Ulje od tartufa, podsjetimo, kemijski je proizvod kojem moderna gastronomija već godinama govori odlučno i veliko ne.

Međutim, najzanimljivija činjenica oko Old Chop Housea jest angažman Melkiora Bašića, najpopularnijeg Masterchefova suca i bivšeg chefa lošinjske Alhambre. Gospodin Bašić na Chopovoj web stranici potpisan je kao konzultant. Angažmanom televizičnog Bašića, Old Chop House povukao je inteligentan propagandni potez.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Masterchefov sudac Melkior Bašić potpisan je kao konzultant velikogoričkog restorana Old Chop House

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min