Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pet zagrebačkih lokala koji su lani propali zbog namjerno loših ugostiteljskih praksi

food-division

Restorani i kafići se otvaraju i zatvaraju, uspijevaju ili propadaju, dobivaju ili gube publiku. Ugostiteljstvo je složen i težak posao, koji podrazumijeva krvav rad, dosta znanja, nešto sreće, ali i dobre namjere. Lokali koji se pokreću s lošim namjerama prema gostima ili prema osoblju, propadaju  češće od lokala, koji se otvaraju s ozbiljnim namjerama. Evo pet tipičnih primjera lokala s lošim namjerama, koji su se prošle godine zatvorili u Zagrebu.

1. Food Division, Kniferova 

food-division

Cijela ideja Food Divisiona bila je da uz što niži food cost, neovisno od kvalitete hrane, pokuša profitirati na popularnosti azijskih restorana i fusiona. Pa su vlasnici poslije par mjeseci najurili chefa koji se nije slagao s takvom politikom. Vlasnici su se uspjeli posvaditi i s cijelom velikom zgradom u kojoj je restoran smješten, jer nisu riješili pitanje ventilacije ni ispravnog skladištenja hrane. Rezultat: Food Division zatvorio se poslije manje od godinu dana. Sad se tamo nalazi neki novi fusion, koji se zove Chopstix .

2. Ivan’s Taverna, Tkalčićeva 

Prije desetak dana javio nam se bivši zaposlenik bivšeg kafića Ivan’s Taverna u Tkalčićevoj 54, koji pod punim imenom i prezimenom tvrdi da osoblje ovog opskurnog lokala tri mjeseca nije dobilo plaće, i da je vlasnik nakon toga zatvorio Tavernu. “Čovjek je upropastio Božić svim zaposlenima u Taverni,” kaže naš sugovornik. Činjenica je da je prostor u Tkalčićevoj 54 već neko vrijeme zatvoren. Vlasnik je, inače, poznati promotor narodne glazbe; svojedobno je bio šef HDZ-a u jednom njemačkom gradu.

3. Orijent, Petrinjska

orijent

Orijent je namjerno srušio kvalitetu sastojaka u svojim kolačima i sladoledima, ali nije smanjio cijene. Recenzije na društvenim mrežama postajale su sve gore, a kolači su se sve lošije  prodavali. U javnosti se ovih dana pojavila informacija da je franšizer Orijenta u Petrinjskoj planirao prodavati i pizze i sendviče

4. Navy, Tkalčićeva

navy-2

Navy je otvoren kao restoran, ali je zapravo trebao raditi kao narodnjački klub. Osoblje nije imalo pojma ni o vođenju restorana, kao ni o bilo kakvoj drugoj vrsti ugostiteljstva. Navy se zatvorio poslije par mjeseci.

5. La Casa, Tkalčićeva

La Casa je apsolutni rekorder u roku trajanja, među svim zagrebačkim restoranima. Bila je otvorena maksimalno četiri tjedna. Nitko s dobrim i poštenim namjerama ne otvara restoran da bi ga zatvorio poslije četiri tjedna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.