Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
baner aspira 2
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ASPIRA BIRAJU MLADOG CHEFA GODINE Mate Sučić u srcu Zagore hrabro uvodi ozbiljno suvremeno kuhanje

Campanelo u zaseoku Sučići, usred Zagore, jedan je od najoriginalnijih restorana koje smo posjetili lanjskog ljeta. Prvo, Campanelo se nalazi na nevjerojatnoj lokaciji: sjedite ispod velikog oraha s pogledom na vinograde  i livade ispod terase i brda u daljini; nema hotela, nema  prevelikih apartmanskih vila, nema ničega osim pomalo divlje i jako mirisne prirode.

campanelo-vrt

Drugo, Zagora je , govorimo li o hrani, poznata isključivo po ražnjevima, pekama i dimljenom mesu. Mladi chef Mate Sučić u takvom je, kulturološki jednoznačnom, zaključanom ambijentu, počeo nuditi degustacijske menije, uključujući i jedan vegetarijanski. Sama činjenica da u srcu mesožderskog kraja možete dobiti troslijedni vegetarijanski meni vrijedna je odobravanja i respekta. A ni mesno riblji meni, koji smo probali negdje krajem lipnja, nije bio loš.

Dapače, ravioli punjeni sporo pečenom janjetinom, servirani u umaku od mladog kravljeg sira sami po sebi vrijedni su potrage za Campanelom. Dimljene dagnje s osmoguljem i krastavcima također su bile ukusne. Chef Sučić mora još puno raditi na jasnijoj definiciji menija i pročišćenju kuharskih postupaka. No, Mate Sučić zaslužuje priznanje za hrabrost i inovativnost. 

Aspira College – Partner izbora Mladog chefa godine

aspira-skoko

Aspira je vodeća obrazovna institucija u Hrvatskoj, posvećena gastronomiji i ugostiteljstvu. Aspira izvodi nastavu u Zagrebu i u Splitu i redovito surađuje s desecima renomiranih hrvatskih chefova i drugih ugostiteljskih profesionalaca.

Pravila izbora 

Mladog chefa godine biraju uredništvo Kulta Plave Kamenice i vodstvo Aspire. Cilj je izbora povećati vidljivost mladih kuhara u profesionalnoj, kao i u širokoj javnosti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.