Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Woltovi dostavljači sutra idu u štrajk. Optužuju upravu Wolta za nepoštene poslovne prakse

wolt

Stotinjak Woltovih dostavljača najavilo je da će u ponedjeljak i utorak štrajkati, izvještava Jutarnji list. Woltovi biciklisti i vozači automobila optužili su upravu Wolta za nepoštene poslovne prakse prilikom konverzije kune u euro.

Dostavljači kažu da im je uprava novim cjenikom naknada smanjila vrijednost svake vožnje za dva centa. Nadalje, novim su cjenikom smanjeni i tjedni bonusi koje većina dostavljača uspijeva ispuniti. Dostavljači kažu da bi po novom cjeniku zarađivali 500 do 600 kuna mjesečno manje nego dosad, pa njih stotinjak najavljuje da će se u ponedjeljak i utorak isključiti s Woltove platforme. Woltova uprava nije odgovorila na pitanja Jutarnjeg lista o štrajku i o smanjenju cijena vožnji i bonusa.

Premda Wolt, kao i drugi dostavni servisi, veoma dobro radi i poslije lockdowna, jer je dostavna hrana postala naša svakodnevna navika, sve je više ugostitelja koji su nezadovoljni postocima koje moraju platiti Woltu; neki su se poznati restorani već skinuli s Wolta, a drugi o tome ozbiljno razmišljaju, pogotovo pošto im je Wolt prije par mjeseci podigao cijene. A sada, eto, i dostavljači najavljuju štrajk, nakom što im je Wolt smanjio bonuse i naknade za vožnje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.