Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELIKO FINALE IZBORA ZA RESTORAN GODINE Drugo mjesto osvaja riječko Nebo sa 138 bodova

restoran-godine-2022-02-nebo

Lani je pobjedniku izbora za Restoran godine bilo dovoljno 110 bodova za trijumf. Ove je godine 138 bodova bilo dovoljno tek za drugo mjesto. Ove se godine na naš poziv za glasanje odazvao rekordan broj profesionalaca iz restoranske industrije, njih pedesetak, pa je tako i ukupni zbroj glasova bio veći. No, 138 bodova definitivno je impresivan rezultat. Koji precizno odražava dosege riječkog Neba.

Nebo chefa Denija Srdoča, jedinog hrvatskog kuhara koji je osvojio Michelinove zvjezdice u dva restorana, može se pohvaliti sljedećim prednostima. Riječ je o restoranu s najuzbudljivijom atmosferom i najatraktivnijim uređenjem interijera na cijelom sjevernom Jadranu. Radi se o restoranu s gotovo perfektnim servisom. Riječ je o restoranu s jednom do najdubljih i najkompetentnijih vinskih karti u zemlji. Radi se o restoranu koji, zapravo, nije skup za svoj rang kvalitete: u studenom 2022. veći degustacijski meni koštao je oko 950 kuna, što Nebo ne svrstava među deset najskupljih fine dining restorana u Hrvatskoj. Što, opet, znači da Nebo predstavlja dobru vrijednost za novac.

Riječ je, najvažnije, o restoranu s ultimativno ambicioznim gastronomskim konceptom: Deni Srdoč želi u Nebu prezentirati tipične sastojke i moderne verzije tradicijskih jela iz cijele Hrvatske. Nitko dosad nije pokušao ništa slično. Deni Srdoč mapira novu hrvatsku gastronomiju. Naravno, gospodin Srdoč odlično kuha: većina jela na njegovim menijima jako su užitna i šarmantna, dok su vjerojatno sva jela tehnički besprijekorna. Nebo se nalazi na najvišem katu hotela Hilton Costabella, na izlazu iz Rijeke prema Opatiji.

Römerquelle – Pouzdan partner vrhunske gastronomije

Romerquelle je jedan od najomiljenijih brendova mineralne vode na gastronomskoj sceni. Uz optimalnu nutritivnu kombinaciju sastojaka, tome doprinosi i elegantan dizajn boce za savršeno iskustvo ispijanja.

Pravila izbora

Restoran godine biraju profesionalci iz ugostiteljske industrije: chefovi, investitori, menadžeri, novinari. Svatko može glasati za pet restorana. Prvo mjesto donosi 10, drugo 8, treće 6, četvrto 4 i peto 2 boda. Nitko ne smije glasati za restoran s kojim je financijski povezan.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.