Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Restoran Gastro Globus ovog je Božića postao hrvatska prijestolnica turbo folka

Na drugi dan Božića u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkim velesajmu održano je Kafansko veče, na kojem je nastupilo pet regionalnih folk pjevača.

Kafansko veče je manifestacija koju organizira jedna regionalna televizija sa sjedištem u Brčkom. Radi se o nizu koncerata s više izvođača, koji se održavaju u Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj, kao i zemljama bivše Jugoslavije, pa se onda snimke koncerata emitiraju na toj televiziji. 

News mediji pišu da su se na Štefanje pred Gastro Globusom stvarali dugi redovi zagrebačkih obožavatelja turbo folka. Tako je, eto, ovog Božića regionalna narodna glazba izašla iz zamračenih, katkad opskurnih klubova i zauzela reprezentativan prostor s relativno važnom ulogom u modernoj hrvatskoj povijesti.

Gastro Globus u devedesetim je godinama osnovao Miroslsv Kutle, jedan od prvih HDZ ovih tajkuna, koji je kasnije osuđen na višegodišnji zatvor. U Gastro Globusu se skupljao novac za HDZ.

Ondje je HDZ organizirao niz važnih stranačkih skupova, od vremena pokojnog predsjednika Tuđmana do nedavnih godina.

I sada je, dakle, u jednoj od utvrda hrvatske vladajuće stranke, održan veliki koncert srpske narodne glazbe.

Gastro Globus danas je multifunkcionalni objekt, koji se bavi cateringom i organizacijom vjenčanja, maturalnih zabava, obiteljskih proslava i poslovnih domjenaka. Svim tim djelatnostima, navedenima na njihovoj web stranici, sad mogu dodati i održavanje turbo folk koncerata.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.