Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvara se Three Monkeys, pionirski riječki koktel bar koji je svojedobno ‘zabranio’ ulaz HDZ-ovcima 

three-monkeys

Ovih dana zatvara se popularni riječki bar Three Monkeys, koji je ušao u nacionalne vijesti kada je “zabranio” ulaz članovima stranke HDZ. Vlasnik Three Monkeysa je za vrijeme pandemije i lockdowna poslao poruku na društvenim mrežama kako zabranjuje ulaz svim simpatizerima i pripadnicima HDZ-a zbog odluke Vlade da kafići napokon mogu prodavati kavu za van (podsjetimo, u lockdownu je država dopuštala prodaju kave na kioscima, benzinskim crpkama i u raznim trgovinama, a kafićima je bila zabranjena). 

Međutim, Three Monkeys bio je puno više od svoje nacionalno najpoznatije priče. Lokal je svojom terasom oživio jednu cijelu ulicu koja je prije njega bila zapuštena. I tu je Three Monkeys nailazio na probleme lokalne birokracije i institucija te je svoju terasu morao promijeniti. Riječani su na takvu glupost vlasti odgovorili online peticijom.

Three Monkeys je u početku bio i vrlo dobar koktel bar u kojem je radio i sadašnji barmen Apothece Dorijan Skoblar, i uvijek se tražilo mjesto više. Vinska lista je također uvijek bila makar korektna. Kava je u Three Monkeysu, nažalost, znala očigledno varirati, od odlične do jednostavno nepitke. Ove jeseni Three Monkeys je također pokušao oplemeniti svoju ponudu i hranom u obliku snackova i street fooda, očito neuspješno.

Krajem rujna Three Monkeys je i nastradao u povijesnom riječkom potopu. To je jedan od onih lokala koji se zaista trudio promijeniti riječku scenu i u tome je uspio, a upravo zbog toga  i konkurencija se počinje truditi više. U cijelosti prenosimo izjavu lokala objavljenu na društevnim mrežama: 

Još jednom, sretan Božić dragi ljudi! Uf,ovo je preteško ali i neminovno . Slomljena srca Vas obavještavamo da ćemo biti tu za vas još samo kratko. Puni smo emocija i prelijepih sjećanja, ali je vrijeme da naše mjesto prepustimo nekoj drugoj priči. Ponosni na svoj uspjeh i grad kojeg smo uspjeli učiniti ljepšim odlazimo uzdignute glave. Terase u gradu su u puno više kolora, ponuda je kvalitetnija a naši gosti zadovoljniji. Ali eto,naše vrijeme je došlo. Dođite, nazdravite skupa sa nama za jedan kraj i neki novi početak. A tko zna, možda ponovo budemo opet skupa,život je čudan i nepredvidiv. Vaši majmuni!

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.