Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najavljena je smjena glavnog urednika Michelina Gwendala Poulleneca

gwendall-poullennec

U idućih nekoliko tjedana očekuje se smjena glavnog urednika Michelinova vodiča. Sadašnji urednik Gwendal Poullenec, trebao bi ustupiti mjesto novom direktoru nakon četiri godine na dužnosti na kojoj je bio naslijedio Michaela Ellisa. Poullenec će preuzeti druge funkcije u Michelin grupi, vjerojatno poziciju glavnog izvršnog direktora Michelin Experiencea, pišu francuski mediji.

Gwendal Poullennec dobio je dobre ocjene za svoj rad na čelu Michelinova vodiča posebno u vrijeme pandemije, ali i početkom godine kad se vodič morao suočiti s velikim geopolitičkim preokretom zbog rata u Ukrajini, što je za sobom povuklo obustavu Michelina za Rusiju. Drugi izazov bio je dolazak Michelina u Tursku, u još jednu turbulentnu regiju.

Poullennecova strategija agresivnog globalnog širenja Michelinova vodiča također će ostaviti dubok trag iako je za sobom povukla i neke skandale. Michelin je trenutno prisutan u 34 zemlje, a ove su godine najavljeni vodiči za Abu Dhabi, Dubai, Estoniju i Maleziju. Poullenec je uveo i zelenu zvjezdicu za restorane posebno posvećen održivosti. Nijedan od ovih poteza nije prošao bez kritika ali je probudio Michelin i učvrstio mu poziciju usred golemih promjena na restoranskom tržištu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.