Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Heroin ponovo hara hrvatskim restoranima: minimalna bilansa za ovu godinu iznosi četiri teža slučaja

restoran-kuhinja-chef

Ovih smo dana na jednom ručku s nekoliko chefova i ugostitelja doznali da je jedan mlađi hrvatski chef upravo ispao iz smjene u dosta uglednom restoranu, jer je svojevoljno otišao na odvikavanje od heroina. Više nije mogao izdržati i drogu i cjelodnevno kuhanje. Godinu dana ranije, jedan drugi, također poznati i zaista dobar mlađi chef stalno je mijenjao poslove, jer se nije mogao suočiti s ovisnošću. Sada je navodno okej; nadajmo se da će tako i ostati.

Poznata su nam još najmanje dva relativno recentna primjera teže ovisnosti u restoranskim kuhinjama, a jutros smo dobili telefonski poziv u kojem nas obavještsvaju o jednom potencijalnom slučaju u servisu. Nadamo se da informacija nije točna. Dakle, u samo godinu dana doznali smo za najmanje četiri slučaja uporabe teških droga u kuhinjama vrlo ozbiljnih restorana i bistroa. Što znači da je stvarno broj puno veći.

Heroin i kokain opet, dosta očigledno, haraju hrvatskim profesionalnim kuhinjama. Ne želimo nikoga osuđivati. Ovisnost nije kriminal, nego bolest. Ali, zaista je tužno što su opasne droge široko prisutne u hrvatskoj restoranskoj industriji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.