Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ASPIRA BIRAJU MLADOG CHEFA GODINE Ivan Tartaro vratio se iz New Yorka da bi kuhao u Zagrebu

mladi-chef-2022-tartaro

Ivan Tartaro je Dalmatinac koji je odrastao u Queensu. Njegovi roditelji došli su u Sjedinjene Država iz Nina. Tartaro se u New Yorku počeo baviti kuhanjem relativno kasno. Sam kaže da ga za vrijeme školovanja gastronomija i restorani baš i nisu zanimali. No, kad je poslije gimnazije tražio posao, naišao je na oglas njujorškog restorana Mazzo, gdje je počeo raditi bazične poslove, poput otkoštavanja mesa. I tako je, kroz težak fizički rad, zavolio restoranski biznis, pa je u idućih nekoliko godina promijenio niz njujorških kuhinja uključujući i one s Michelinovim zvjezdicama.

U to je vrijeme uzeo studentski kredit i upisao International Culinary Center, jer je shvatio da bez formalnog kuharskog obrazovanja, bez dobrog poznavanja tehnika i namirnica, ne može napredovati. Pandemija je osobito teško pogodila američku restoransku industriju. Pa je na jesen 2020. tada 24-godišnji Ivan Tartaro odlučio pokušati u Zagrebu.

Nekoliko mjeseci stažirao je u Noelu, pa se zaposlio u Soi Fusionu iz kojeg je prešao u Takenoko Bar, da bi napokon dobio posao u Manu2, gdje je chef Hrvoje Kroflin prepoznao Tartarov talent. Ivan Tartaro predstavljao je Hrvatsku na polufinalnom natjecanju S.Pellegrino Young Chef Academy održanom ove jeseni u Zagrebu. Nije ušao u finale svjetskog prvenstva za mlade kuhare, ali je osvojio posebnu nagradu Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy, koju dodjeljuju mentori natjecatelja. Brojni hrvatski kuhari odlaze u inozemstvu. Primjer Ivana Tartara pokazuje da povratak iz inozemstva itekako ima smisla. 

Aspira College – Partner izbora Mladog chefa godine

aspira-skoko

Aspira je vodeća hrvatska obrazovna ustanova specijalizirana za ugostiteljstvo i gastronomiju. Aspira, koja izvodi nastavu u Zagrebu i Splitu, stalno ili povremeno surađuje s desecima renomiranih chefova i s drugim profesionalcima iz ugostiteljske industrije.

Pravila izbora 

Mladog chefa godine biraju uredništvo Kulta Plave Kamenice i menadžment Aspire. Cilj je izbora povećati vidljivost mladih kuhara i profesionalnoj i širokoj javnosti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.