Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najveći party u Zagrebu pokazao je da je nogometna reprezentacija nadpolitička i nadideološka. Ona pripada svima koji je žele

docek

Zagreb je u nedjelju bio hladan grad. Hladnoći usprkos, na Trgu bana Jelačića skupilo se više desetaka tisuća ljudi, da pozdrave još jedan senzacionalan uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. Doček nogometne reprezentacije pretvorio se u najveći i najveseliji ovogodišnji party u Hrvatskoj.

Što potvrđuje da su lijevi kritičari nogometne reprezentacije, kao i njen desni apologeti, podjednako u krivu. U dijelu lijevo liberalne javnosti tvrdi se kako je hrvatska nogometna reprezentacija ideološka sljedbenica tuđmanovske nacionalističke politike. Nacionalistička desnica pak tvrdi da su nogometaši zadnji utjecajni zaštitnici pravih hrvatskih vrijednosti.

Obje su ove teze čiste, nerazrijeđene budalaštine. Klinci koji se u nedjelju u ekstatičnom raspoloženju smrzavaju na Trgu bana Jelačića ne znaju ništa o Tuđmanovoj Hrvatskoj niti dijele ideološke vrijednosti radikalne desnice. Oni se, kao i većina drugih građana, vesele fenomenalnim uspjesima svoje nogometne reprezentacije, što je najprirodnije na svijetu. Hrvatska nogometna reprezentacija nena nikakav politički ili ideološki sadržaj. Ona je, naprotiv, nadpolitički simbol uspjeha i veselja, i kao takva pripada baš svim hrvatskim građsnima. koji za nju žele navijati. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.