Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Potpuno je jasno da Zlatka Dalića treba imenovati doživotnim selektorom hrvatske nogometne reprezentacije

hrvatska-reprezentacija-nogomet-dalic

Zlatko Dalić je na dva uzastopna svjetska prvenstva osvojio srebrnu i brončanu medalju Zlatko Dalić je, posve neprijeporno, postao najuspješniji trener u povijesti svih hrvatskih kolektivnih sportova.

Naprosto zato što je konkurencija u nogometu neusporedivo snažnija nego u rukometu ili vaterpolu. No, zasluge Zlatka Dalića nadmašuju čak i njegove rezultate na svjetskim prvenstvima.

Zlatko Dali ć dugoročno, strateški usmjerava hrvatski nogomet prema najužem svjetskim vrhu. Zlatko Dalić ponovno je uveo Hrvatsku među četiri najbolje reprezentacije na svijetu, premda je ostao bez pola ekipe koja je prije četiri i pol godine osvojila srebro.

A na ovom je Mundialu Dakić počeo stvarati kostur uspješne reprezentacije za narednih osam godina. Prvo, promovirao je dvadesetgodišnjeg Joška Gvardiola u jednog od nositelja igre; Gvardiol će, ne bude li težih ozljeda, biti novi Modrić, u idućih deset do četrnaest godina hrvatskog nogometa.

Drugo, Dalić je afirmirao niz mlađih igrača (Sosa, Majer, Juranović), koji bi u narednom razdoblju trebali nositi reprezentaciju

Treće, Dalić je učvrstio autoritet hrvatskog nogometa na najvišoj međunarodnoj razini: Dalić je, uz Modrića, simbol šampionske Hrvatske. Zato HNS mora Zlatku Dalić dati neograničeni selektorski mandat.

Dalić mora voditi hrvatski nogomet u idućih dvadesetak godina, baš kao što je Alex Ferguson vodio Manchester United cijelu vječnost i kao što Greg Popovich i danas vodi San Antonio Spurse. Hrvatska ulazi u razdoblje poslije Luke Modrića, što kratkoročno može donijeti lošije rezultate. Ali, eventualni slabiji rezultati ne smiju ugroziti status Zlatka Dalića.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.