Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gosti su zgazili novi Fish&Chips lokal Gordona Ramsaya. ‘Hrana ti je kao u restoranima iz Kitchen Nightmaresa’

ramsay-fish-chips

Celebrity chef Gordon Ramsay otvorio je jednostavni fish&chips lokal u New Yorku na Times Squareu. Naziv je očekivan, Gordon Ramsay Fish & Chips, ali kritike su neobično oštre. Gosti koji su bili u lokalu Ramsayu poručuju da je ponuda i hrana grozna kao u onim tužnim restoranima koje je rastavljao na sastavne dijelove u legendarnom serijalu Kitchen Nightmares.

Ramsay ima puno turističkih lokala, i dobro mu ide. Vodi burger barove u Atlantic Cityju, Las Vegasu i još nekoliko gradova, a koncept Fish&Chips je već otvorio u Washingtonu, Las Vegasu i Orlandu. New York je ipak zahtjevnije tržište.

Gordon Ramsay Fish&Chips otvoren je u najjednostavnijem podrumskom prostoru kraj irskog puba. Hrana se poslužuje na pultu nakrcanom fritezama, a umaci su izloženi u malim posudama za brzo korištenje. Najviše pripremaju bakalar, kozice i piletinu, koji su već jednom prženi i prije serviranja ih samo još jednom stavljaju na kratko u fritezu. Standardni postupak koji kod Ramsaya, čini se, traljavo provode. Riba je, ocijenili su gosti, posve bezokusna, ostali okusi dosadni a krumpirići brašnasti, cijene previsoke. Ukratko, Ramsay je dobio grozne recenzije koje se mogu sažeti u tvrdnju da na ovu njegovu ponudu mogu pasti samo neuki turisti impresionirani slavnim imenom.

Posebno loše ocjene dobilo je tijesto u kojem se poha riba, koje Njujorčani smatraju umornim i dosadnim, kažu da je mogao ponuditi bar još jednu opciju poput tempure. “Ali Ramsayav mozak radi prekovremeno kako bi razvio fast food sistem koji zahtijeva što manje sastojaka i što manje rada,” napisao je Eater, “Bitno da u svojim serijama špota restorane da su lijeni.” Nije im jasno ni zašto se u Fish&Chips baru prodaje pohana piletina i to najbezokusnija, komadi pilećih prsa posluženi u pita kruhu s premasnim coleslawom i dodatnim golemi količinama majoneze. Većina umaka bazira se na majonezi s neznatnim varijacijama. Još jedan projekt koji Ramsayu u New Yorku nije prošao. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.