Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na drugi rovinjski Weekend Food Festival u travnju dolaze chefovi genijalnog Distfrutara, Simon Rogan, Dabiz Muñoz… 

disfrutar

Novo izdanje Weekend Food Festivala održat će se od 14. do 16. travnja 2023. u Rovinju. Na prvom Weekend Food festivalu nastupili u neki od najvažnijih chefova današnjice poput Dabiza Muñoza, Ane Roš i Massima Botture. Ove godine organizatori najavljuju još jedan vrlo jaki lineup, koji trenutno predvode Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, chefovi i vlasnici Disfrutara iz Barcelone, jednog od najprogresivnijih restorana na svijetu.

manifest

Među najvećim zvijezdama je i Simon Rogan, veliki britanski chef, jedan od začetnika farm-to-table pokreta koji u restoranu L’enclume ima tri Michelinove zvjezdice i jednu zelenu. Povratak Dabiza Muñoza u Rovinj također je velika vijest, chef je ove godine dobio zvjezdicu za svoj novi projekt RavioXO (ima tri zvjezdice u DiverXO) u Madridu. Iz Gucci Osterie Massima Botture u rovinj dolaze njegovi bliski suradnici Karime Lopez i Takahiko Kondo, a iz JORDNÆR-a, jednog od trenutno najvrućih restorana u Kopenhagenu koji je nedavno dobio drugu zvjezdicu, chef Eric Vildgaard.

Na lanjskom Weekend Food Festivalu predstavljen je važan dokument, nacrt Manifesta koji određuje glavne vrijednosti i smjer razvoja hrvatske gastronomije, ove godine možemo očekivati svojevrnu rekapitulaciju. Hrvatski i strani chefovi nastupit će na nizu panela, masterclassova i prezentacija, a na street food courtu predstavit će se domaći proizvođači i distributeri. Weekend Food Festival poseban fokus stavlja na segmente u kojima je hrvatska zaista međunarodno konkurentna po kvaliteti, to su ponaprije maslinova ulja i tartufi, zatim specialty kave, vina, craft piva i slično. U sklopu Weekend Food festivala održat će se nekoliko gala večera. Ulaznice su već u prodaji na stranicama festivala. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.