Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U četvrtak 15. prosinca u porečkom Spinnakeru gostuje čuveni uljar i vinar Klaudio Ipša

ipsa-spinnaker-g

Klaudio Ipša jedan je od najvažnijih istarskih maslinara. Ipšina ulja već dugo godina spadaju u najuži, ekskluzivni vrh istarske maslinarske industrije. Klaudio Ipša uspješan je vinar. Njegove malvazije, osobito one s oznakom Santa Elena, redovito dobivaju visoke ocjene, poput nedavnih Decanterovih 95 bodova.

Spinnaker je jedini fine dining restoran u Poreču. Spinnakerov chef Goran Hrastovčak kuha lokalno, sezonski i tehnički precizno. U četvrtak 15. prosinca Klaudio Ipša gostuje kod Gorana Hrastovčaka, na zadnjoj ovogodišnjoj večeri iz Spinnakerova serijala Gourmet Stage. Chef Hrastovčak za Ipšinu je večeru pripremio veoma lokalni meni. Pozdravi iz kuhinje zovu se Mula di Parenzo i sadrže sastojke koji se spominju u tom legendarnlm šlageru, poput bakalara i kobasica. Za kamenice se pametno naglašava da su iz Lima, a Štorija o fabriki tabaka temelji se na dimljenom brancinu. Tu su još i žgvacet, Veli Jože od bika i terana i jabuke none Marije. Ova duhovita i originalna večera, skupa s Ipšinim vinima uz svaki slijed, košta 600 kuna, što je odlična vrijednost za novac.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.